TÜBİTAK'tan evlere 'Sanal kütüphane'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK'ın popüler bilim dergisi Bilim ve Teknik, son sayısında bilim meraklıları için yüzlerce popüler bilim sitesinin tanıtıldığı bir CD ile evlere sanal kütüphane kurmayı hedefliyor.

Bir yıl önce 39 yıllık sayılarının tümünü içeren ''Bilgi Hazinesi'' DVD'sini toplam 250 bin okuruna hediye eden Bilim ve Teknik, yeni sayısıyla da 400'e yakın popüler bilim sitesinin tanıtıldığı bir CD'yi okurlarına armağan etmeye başladı.

Bilim ve Teknik Genel Yayın Yönetmeni Raşit Gürdilek, CD'nin çeşitli bilim dallarında ABD ve Avrupa'nın önde gelen üniversiteleri, araştırmacılar, uzmanlar, müzeler ve koleksiyoncular tarafından hazırlandığını bildirdi.

Gürdilek, görsel ağırlıklı animasyonlarla desteklenmiş, çoğu interaktif köşeler içeren 400 kadar bilim sitesinin tanıtıldığı CD'nin herkes tarafından ilgiyle izleneceğine inandıklarını belirterek, ''Başta üniversite sınavına hazırlananlar olmak üzere, her kademedeki öğrenciler, öğretmenler ve eğitim kurumları için bir başvuru kaynağı

niteliği taşıyor. Bilim siteleri CD'si, Bilim ve Teknik Dergisi'nin farklı konularda özelleşmiş web siteleri arasından seçilerek hazırlanan küçük bir kütüphane özelliği taşıyor'' dedi.

CD'nin antropoloji, arkeoloji, paleontoloji, bilişim, demografi, biyoloji, eğitim, sosyoloji, ekoloji, fizik, enerji, gökbilim, kimya, kozmoloji, matematik, okyanusbilim, iklimbilim, teknoloji, tıp ve yerbilim gibi alanlarda iyi bir rehber özelliği taşıdığını söyleyen Gürdilek, CD'de ayrıca web siteleri arasında sözcüğe göre arama yapılabildiğini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber