Gül'ün kızı mezuniyet töreninde sahneye çıkamadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 16:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gül'ün kızına "türban" ayarı

ANKARA Milliyet

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül, dört yıl boyunca perukla derslere girdiği Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden dün mezun oldu. Mezuniyet törenine kırmızı - beyaz desenli türbanıyla katılan Kübra Gül, diplomasını "sahneye çıkmadan" protokol sırası önünde babasından aldı.

Bilkent Üniversitesi'nin 2006 - 2007 Akademik Yılı Diploma Töreni'ne Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üniversitenin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı, veliler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Doğramacı, "Mezunlarımız ile iftihar ediyoruz. 'Süleymaniye'yi yapmak için bir Sinan, bir de Süleyman gerekir. Yıkmak için ise bir ırgat, bir de kazma yeter' sözünü hatırlayalım. Sizler Sinan ve Süleyman gibi yapıcı olmak üzere hazırlandınız. Yıkıcı olmak ise çok kolay. Tarih bu yapıcı ile yıkıcı iki kuvvet arasındaki mücadeleler ile doludur ve bu kavga bugün bile devam etmektedir" dedi.

2003 ÖSS birincisi Emre Kacar'ın Mühendislik Fakültesi'nden bu yıl mezun olacağını ve Stanford Üniversitesi'nin sunduğu bursu seçtiğini kaydeden Doğramacı, "Sayın veliler, çocuklarınızın başarıları bütün Türkiye'ye iftihar vesilesi olacaktır" diye konuştu.

Yolunuz açık olsun

Öğrencilere, "Ülkemizi, Atatürk'ün dediği gibi muassır medeniyet zirvesine taşımak sizlerin elinde. Yolunuz açık olsun" diye seslenen Gül, "Bilkent'in büyük başarılara imza attığını ve İhsan Doğramacı'ya TBMM Onur Ödülü verildiğini anımsattı. Gül, "Türkiye'ye yapılan en büyük hizmet, böyle güzel üniversiteleri Türkiye'ye hediye etmektir. Çünkü Türkiye'nin geleceği bu çocukların elinde yükselecektir" dedi.

Sahneye çıkmadı

Törende adları okunan öğrenciler tek tek sahneye çıkarak diplomaları alırken, Kübra Gül için özel bir uygulama yapıldı. Töreni protokol sırasında izleyen Kübra Gül, ismi okununca ayağa kalkarak babasının yanına gitti. Gül, kızına, öperek diplomasını verdi. Gül, "Mezuniyeti anne ve baba olarak bizleri çok mutlu etti" dedi. İhsan Doğramacı da, türbanı nedeniyle mezuniyet kepi başından sürekli düşen Kübra Gül'e bir hediye sundu.

Bilkent Üniversitesi yetkilileri, mezuniyet törenine katılan türbanlı öğrencilerin peruk takmaları gerektiğini belirtirken, Kübra Gül'ün bu uygulama dışında kalmak için programı ailesiyle birlikte protokolde izlemek istediği öğrenildi. Gül'ün, sahneye türbanıyla çıkamayacağı için diplomasını protokol önünde aldığı yorumu yapıldı.

Hisarcıklıoğlu'nun kızı Solmaz Hisarcıklıoğlu, sahnede diplomasını aldıktan sonra protokol sırasına gelerek babasıyla kucaklaşırken, Kübra Gül'ü de tebrik etti. Hisarcıklıoğlu, "İç Mimari Bölümü'nden mezun oldu. Çok mutluyuz. Bir mimarın yanında çıraklığa başladı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber