Bora'nın ölümüne neden olan kazayı İTÜ inceleyecek

16 yaşındaki Bora'nın ölümüne neden olan kazayı İTÜ inceleyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2018 20:02, Son Güncelleme : 31 Ekim 2018 20:03
Bora'nın ölümüne neden olan kazayı İTÜ inceleyecek

İzmir'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisi Bora Aşçılar'ın dosyasını mahkeme heyeti, tarafların kusur durumunun tespiti için İstanbul Teknik Üniversitesine gönderdi.

İzmir'in Konak ilçesinde 24 Mart 2017'de, Göztepe Vapur İskelesi yakınında yolun karşısına geçmeye çalışan 16 yaşındaki lise öğrencisi Bora Aşçılar'a kullandığı araçla çarparak ölümüne sebep olduğu iddia edilen sürücü Mehmet Emrah K.'nin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mehmet Emrah K. katılmadı. Taraf avukatları ile ölen lise öğrencisinin babası Rıfat Osman ve annesi Hayal Aşçılar duruşmaya katılırken, dosyaya ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin raporunun mahkemeye ulaştığı açıklandı.

Müşteki ailenin avukatı Sinan Sürücü, raporda bilimsel bir görüş olmadığını savunarak, "Rapor bağlayıcı değildir. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Adli Tıp Kurumu raporlarının mutlak kabulü gerektiren raporlar olmadığı yönünde karar vermiştir. Bu husus nazara alınarak dosyaya ilişkin üniversitelerden birinden kusur yönünden rapor alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Trafik polisinin raporuna itibar edilerek Adli Tıp raporu düzenlendiğini iddia eden ailenin diğer avukatı Berrin Aygün ise "Raporun hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Bu nedenle biz üniversitelerden birinden hız ve kaza analizi yapacak rapor alınmasını talep ederiz" şeklinde konuştu.

Sanık avukatı Nevhan Akyıldız da olaya ilişkin video görüntüsü olmaması nedeniyle hız analizleri tespitinin yapılmasının mümkün olmadığını ve müvekkiline Adli Tıp raporunda kusur verildiği için yeniden rapor talep ettiklerini söyledi.

Dosyanın İstanbul Teknik Üniversitesine gönderilmesine ve en az 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturularak, taraf vekillerinin itirazları da nazara alınarak tarafların kusur durumunun tespitinin istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

"Bizi tahrik etmeye çalışıyorlar"

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Osman Aşçılar, oğlunun ölümünün üzerinden 587 gün geçtiğini hatırlatarak, "Sanık alkollü bir şekilde çocuğu öldürdüğü halde 3 ay sonra tekrar trafiğe çıkabiliyor. Oğlum için açtığımız sosyal medya hesabındaki takipçileri takip ederek bizleri tahrik etmeye çalışıyor. Cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber