Binali Yıldırım'ın tazminat davası reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Birgün gazetesinde yayınlanan haber ve köşe yazısında ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' gerekçesiyle gazete ve yazarı Saruhan Oluç hakkında açtığı 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Yıldırım'ın avukatı Burçin Gelbal ve davalılardan Saruhan Oluç'un avukatı İsmail Atak katıldı.

Yargıç Zeki Deniz, daha önce mahkeme tarafından verilen 10 bin YTL'lik manevi tazminat cezasının Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulduğunu açıkladı. Yargıç Deniz, bozma kararına uyarak yargılamaya devam edileceğini kaydetti.

Avukat Gelbal, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Avukat Atak ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Deniz, davanın reddedildiğini açıkladı.

-DAVA KONUSU-

Binali Yıldırım'ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, Birgün Gazetesi'nin 13 Ağustos 2004 tarihinde yayınlanan haber ile Saruhan Oluç tarafından kaleme alınan köşe yazısında, Yıldırım'ın ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' savunulmuştu.

Dilekçede, dava konusu haberde, ''Başbakan'ın sözünden çıkmıyor, İDO Genel Müdürlüğü zamanında ihaleleri eşe dosta verdi, skandallara karışmış, oğlunun ilişkisi bulunduğu şirkete ihalesiz gemi verdirdi, Erdoğan'ın kasası...'' şeklinde ifadelere yer verildiği anımsatılarak, ''bu ifadelerin, çok sığ, kin ve hakaret dolu olduğu'' öne sürülmüştü.

Saruhan Oluç'un köşe yazısında ise ''Siz kazaların birinci derecede sorumlususunuz'' şeklinde ifadelere yer verildiği aktarılan dilekçede, ''Pamukova'daki tren kazası ile ilgili üç ayrı teknik incelemenin ve soruşturmanın akıbeti beklenilmeden Yıldırım, peşinen suçlu ilan edilmiştir'' denildi.

Dava konusu haber ve köşe yazısında, ''Yıldırım'ın toplum önünde küçük düşürülmesinin amaçlandığı'' iddia edilerek, Birgün Gazetesi ve yazarı Saruhan Oluç'tan 50 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber