Erdoğan sayıyla galip

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar Erdoğan 26, CHP lideri Baykal 5, MHP lideri Bahçeli 6, DP lideri Ağar 9 miting yaptı. Erdoğan 30 miting daha düzenlemeyi planlıyor

Seçime 20 gün kalırken bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 26, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 5, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 6, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da 9 miting yaptı. Erdoğan, 30 miting daha yapmayı planlarken, bazı liderlerin önümüzdeki hafta sonrasındaki miting programları hâlâ belirsizliğini koruyor.

Erdoğan dün Giresun'da halka seslenirken, bugün Karabük ve Zonguldak meydanlarında partililerle buluşacak. Günde iki veya üç mitinge katılan Erdoğan, eleştirilere rağmen havaalanı bulunan yerlere Başbakanlık'a ait uçakla gidiyor.

Başbakan, bu imkânın olmadığı yerlerde de helikopter, otobüs veya diğer makam araçlarıyla ilden ile geçiyor. Erdoğan'ın bundan sonra hangi mitingi nerede ve saat kaçta yapacağı da haftalar önce kamuoyuna duyuruldu.

Baykal'ın programı belirsiz

Baykal da 26 Mayıs'tan bugüne kadar sadece beş miting gerçekleştirdi. Mersin, Hatay, Tokat, Edirne ve dün de Nevşehir'de vatandaşlara seslenen Baykal, 4 Temmuz'da Sivas ve Malatya'da halkın karşısına çıkacak. Baykal'ın bundan sonra ne kadar ve nerede miting düzenleyeceği ise belirsizliğini koruyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 9 Haziran'da başlattığı miting maratonunun bugüne kadar 6'sını tamamladı. Seçim mitinglerini sadece hafta sonları yapan Bahçeli, 9 miting daha yapmayı planlıyor.

Miting programını 19 Haziran'da başlatan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da şimdiye kadar 9 miting gerçekleştirdi.18 miting yapmayı daha planlayan Ağar'ın küçük yer değişiklikleri olsa da hangi ilde ne zaman miting yapacağı kamuoyuna duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber