Özerk federasyonların antrenör kursu düzenlemelerine yasak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir genelge yayınlayarak özerk federasyonların antrenör kursu düzenlemelerini yasakladı.

Bakanlıktan tüm özerk federasyonlara gönderilen genelgede, sportif hizmet ve faaliyetleri daha süratli, verimli ve ekonomik olarak gerçekleştirmek üzere spor federasyonlarına özerk yönetim hakkı tanındığı belirtilirken, genelgenin eğitim konulu 4. maddesinde, federasyonların düzenlediği antrenör eğitim kurslarının bundan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca yapılacağı ve özerk federasyonların yalnızca antrenör semineri düzenleme hakkının olduğu kaydedildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, birkaç özerk federasyonun yönetmeliğe uygun antrenör kursu düzenlememesi ve kursların sadece gelir elde etmek amacıyla açılması nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildiği bildirildi.

Genelgeden mağdur olduklarını açıklayan federasyon yetkilileri ise "Birkaç federasyonun maddi gelir elde etmek için yaptıkları hataların bedelini biz de ödüyoruz. Bu genelge özerkliğe ve kaliteli antrenörlerin yetişmesine sekte vuracaktır. Sonuçta Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın düzenleyeceği kurs genel bilgilere sahip antrenör yetiştirir. Bu durum spora ve federasyonlara zarar verir" değerlendirmesinde bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber