Şener: Meclis dışından seçilebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener yeni Cumhurbaşkanı'nı yeni Meclis'in seçeceğini tekrar dile getirerek kendi adaylığıyla ilgili yorum yapmadı. Şener, bu süreci 22 temmuz seçimlerinin belirleyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

Önümüzde 22 Temmuz seçimleri var. Meclis seçimden sonra toplandığında öncelikli konulardan biri Köşk seçimi olacak. Bununla birlikte yeni bir süreç başlayacak.

Bunun nasıl işleyeceği kimlerin aday olacağı, partiler arasında bir uzlaşma olup olmayacağına dari kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ben aday olmadığım için yeni Meclis'te bulunmayacağım için oy vermeyeceğim ve süreci birlikte izleyeceğiz.

16 yıllık vekillik göreviminin 4,5 yıllık döneminde bakanlık yaptım. İki kez milletvekili olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandım. Cumhurbaşkanını önümüzdeki Meclis seçecek. Bugünkü yorumlar yarınki koşullara uygun düşmeyebilir.

Dolayısıyla bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Partilerin temsil oranı seçimde çok önemli olacak. Ben yeni Meclis'in Cumhurbaşkanını seçebileceğini düşünüyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber