Yeni hükümetin önceliği sosyal güvenlik reformu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulacak 60'ıncı AK Parti Hükümeti'nin yol haritası netleşmeye başladı. 60'ıncı Hükümet'in ?programını? hazırlayan AK Parti'nin ekonomi kurmayları, önceliklerini de belirledi. Buna göre, Meclis'te öncelikle, 2008 yılı başına ertelenen sosyal güvenlik reformu ve istihdama destek paketinin ele alınması planlanıyor.

?YASALAŞMASI ŞART'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, konuyla ilgili olarak AKŞAM'a yaptığı açıklamada, 2007 yılı başında yürürlüğe girmesi gereken sosyal güvenlik reformunun bir yıl ertelendiğini hatırlatarak, reformun 2008 yılı başında yürürlüğe girebilmesi için tasarının yıl sonuna

kadar yasalaşmasının şart olduğunu söyledi.

MECLİS'TE ÖNCELİKLİ

Sosyal güvenlik reformunun toplumun geniş kesimlerini ilgilendirdiğini ifade eden Başesgioğlu, sağlık ve sosyal güvenlik alanında radikal değişiklikler getirdiğini bildirdi. Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformunun yanı sıra, istihdama destek paketi olarak bilinen düzenlemenin de son aşamaya geldiğini belirterek, bu tasarının da Meclis'te öncelikli olarak ele alınacağını söyledi.

?İSTİHDAM ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKLERİ AŞAĞI İNECEK'

Kamuoyunda istihdam paketi olarak bilinen yasa tasarısı, yaklaşık 10 maddeden oluşuyor. Taslakla, istihdam üzerindeki vergi ve prim yükleri aşağıya çekiliyor. Tasarı, hükümetin kurulmasının ardından son şekli verilerek, Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Tasarıda, yeni istihdam edilen işçiler için vergi teşviki getirilmesi ve SSK primlerinin bir kısmının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Tasarıyla, işsizlik sigortasından yararlanma şartlarının hafifletilmesi, zorunlu istihdam kriterlerinin yumuşatılması ve kıdem tazminatının yeniden düzenlemesi de öngörülüyor.

Hüseyin ÖZAY / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber