Sezer veda ziyaretlerini sivil otoyla yapıyor

Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, veda ziyaretlerinİ sürdürüyor. Sivil plakalı otoyla Türkiye Barolar Birliği'ne gelen Sezer, Birlik Başkanı Özok'a ?gecikmiş bir ziyaret?te bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, veda ziyaretlerini sürdürüyor. Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) sivil plakalı otomabille gelen Sezer, ziyaretini ?gecikmiş bir ziyaret? olarak nitelendirdi.

Yarım saat süren ziyaret sonrasında Sezer, Birlik çalışanları ile fotoğraf çektirdi. Sezer, alkışlarla uğurlandı.

Sezer'in ziyareti ile ilgili basına bilgi veren TBB Başkanı Özdemir Özok, ?Kendisiyle oturduk, bu geçen süre içerisinde Türkiye'deki duruşunu, laik, demokratik ve hukuka bağlı tavrı nedeniyle kendisine teşekkür ettik? dedi. Özok, ?Yeni yaşamında ailesiyle, çevresindeki dostlarıyla beraber nice uzun yıllar sağlıklı bir yaşam diledik. Kendisi de eksik olmasın gecikmiş bir ziyareti yaptığını ifade etti ve ayrıldı? diye konuştu.

Sezer ile güncel hiçbir konuyu görüşmediklerini ifade eden Özok, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'a dayandırılan ve Sezer'in Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararının yanlış olduğu yönündeki sözlerinin görüşmede dile getirilip getirilmediği yönündeki sorusuna ?İnanın o konulara girmedik. O açmadı, O açmayınca da biz herhangi bir soru sormadık. Kendisi tamamen bir nezaket ziyareti yaptı? karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün ziyareti sırasında kişiliğine saygı duyduğunu ancak referanslarının iyi olmadığı yönündeki sözlerinin görüşmede ele alınıp alınmadığı ile ilgili bir soruya ise Özok, ?Sadece gazetede gördüğünü ve Gül'ün ziyaret ettiğini söyledi. Ama detaylı bir soru sormadık? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber