Düzce'nin OKS ve ÖSS sınavlarında başarısızlığı öğretmenlere mal edilemez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi, eğitim yılının başlaması nedeniyle, okul müdürleri ile moral yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte konuşan Memur Sen Düzce Şubesi Basın Sözcüsü Ramazan Kavakoğlu, OKS ve ÖSS sınavlarında Düzce'nin aldığı başarısız sonuçları hatırlatarak, Vali Vekili Ercan Topaca'nın iyi niyetli girişim ile eğitimde başarısızlığın önüne geçmek için iki toplantı düzenlediğini söyledi.

Kavakoğlu, Topaca'nın eğitimde başarısızlığın hesabının sorulacağını söylediğinde ümitlendiklerini, belirterek, bu toplantılara eğitim sürecinin bir ayağı olan öğretmenlerin temsilcisi olan eğitim sendikalarının çağrılmamasını eleştirdi. Kavakoğlu, bu konudaki toplantılara, sendikaların yanı sıra okul aile birliklerinin de çağrılmasını önerdi. Eğitim Bir Sen olarak eğitimde başarısızlığın çözümü için ilk yapılması gerekenin bir eğitim şurası düzenlemek olduğunu ifade eden Kavakoğlu, daha önce bir şura düzenlendiğini, ancak bunun göstermelik olduğunu belirterek, bir sonuç alınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Eğitim Bir Sen olarak değişik platformlarda gerçekleştirdikleri etkinliklerde eğitim ile ilgili olarak raporlar düzenlediklerini ve siyasilere verdiklerini, ifade eden Kavakoğlu, başarısız sonuçlardan sendikalarının hicap duyduğunu, çünkü başarısızlığın faturasının öğretmenlere mal edilmeye çalışıldığını söyledi. Kavakoğlu, öğretmenlerin öğrencilere kendi çocukları gibi yaklaştığını ve daha iyi bir eğitim verebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını, eksikliğin koordinasyon ve moral motivasyon olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber