'Tacizci' öğretmene velilerden suç duyurusu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya'da bir grup veli, 'öğrencilere taciz' iddiaları sebebiyle başka bir okula ataması yapılan öğretmen hakkında milli eğitim müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

Ailelerin savcılığa da suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı sonunda çocukları Kâzım Karabekir İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 26 veli, İngilizce öğretmeni A.K.'nin kız öğrencileri elle ve sözle taciz ettiğini belirterek şikâyette bulundu. Açılan soruşturma sonunda, müfettişler öğretmenin görev yerinin il içerisinde değiştirilmesine karar verdi. İngilizce öğretmeni A.K. 100. Yıl İlköğretim Okulu'na atandı.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, olayın geçen eğitim döneminde yaşandığını belirterek, okula gönderilen müfettişlerin gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Bulut, "Müfettişlerin raporuna göre taciz olayının olmadığı, ancak bu dedikodulara sebebiyet verdiği, bu intibayı uyandırdığı için öğretmenin yerinin il içerisinde değiştirilmesi ve maaş kesintisi cezası verilmesi kararlaştırıldı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber