Fırat Üniversitesinden akademik yıl başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 23:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- REKTÖR PROF. DR. HAMDİ MUZ:

- "ÜNİVERSİTELER ÜLKENİN BİLGİ TABANLI EKONOMİYE GEÇİŞİNİ SAĞLADIĞI KURUMLARDIR"

EROL KARA

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ), 2007-2008 akademik yılına törenle başladı. FÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, üniversitelerin ülkenin bilgi tabanlı ekonomiye geçişini sağladığı kurumlar olduğunu söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Eyüp Kaptan, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Milletvekili Tahir Öztürk, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. Törende konuşan FÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, yükseköğretimin eğitim-öğretim amacının yanında araştırma görevi de olduğunu belirterek, "Toplumun her sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek, sorumlu ve kaliteli vatandaşlar yetiştirmek, yaşam boyu eğitim-öğretim

faaliyetlerini yürütmek, insan hakları, barış, demokrasi ve adaletin gelişmesini sağlamak için toplumun eğitilmesini gerçekleştirmek, toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmesini gerçekleştirmek için ileri düzeyde araştırmalar yapmak ve elde edilen bilgilerin yayılmasını sağlamak, milli kültürün anlaşılması, yorumlanması ve korunması konularında araştırmalar ve çalışmalar yapmaktır. Üniversiteler, sadece bilim üreten yerler olmayıp aynı zamanda genç beyinlerin eğitildiği, kültürün geleceğe taşındığı ve

ülkenin bilgi tabanlı ekonomiye geçişini sağladığı kurumlardır. Üniversiteler, gelişmeyi ve kalkınmayı etkileyen en önemli aktörler olarak aynı zamanda ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeyi tetikleyen temel araçlardan da biridir" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu ise, bir şehrin veya bölgenin kalkınması açısından üniversitelerin öncü ve lokomotif olduğunu söyleyerek, "Üniversiteler bulundukları kentlerin beşeri ve fiziki yapısını geliştirmekte ve kenti geleceğe taşıyan vizyon atılımlar gerçekleştirmektedir. Fırat Üniversitesi kültür ve medeniyet şehri Elazığ için çok önemli anlamlar ifade etmektedir ve tabir yerindeyse göz bebeği durumundadır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz Çelik, Atatürk'ün kişiliği ve devlet adamlığıyla ilgili ilk dersi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber