Rektörden 'şeytan'lı açıklama

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi'nin açılışında konuşan Rektör Mustafa Gündüz söyledikleriyle şaşırttı. Rektör Gündüz, kategorilere ayırdığı toplumun bazı kesimlerini kurtunulması gereken şeytanlar olarak anlattı.

Adıyaman Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Rektör Mustafa Gündüz şaşırtan açıklamalar yaptı. Bir çok rektör gibi Gündüz'ün gündeminde de anayasa değişiklik çalışmaları vardı. Rektöre göre, Anayasalar sayısal üstünlüğe dayandırılarak yapılamazmış

Rektör Gündüz Türkiye için kastettiği sürecin ne zaman başladığını söylemiyor. Bir önceki cümlesine bakılırsa "halkın söz sahibi olmaya başlaması yani milli iradenin kayıtsız şartsız egemenliğe talip olmasıyla" demek mümkün. Milli iradeyi tehlike gören rektör Gündüz açık bir meydan okumadan da söz ediyor. Rektör Gündüz, Türkiye'de cumhuriyetin giderek güç kaybettiği iddiasında bulundu.

Rektör Prof.Dr. Mustafa Gündüz, "Bugün Cumhuriyetimizi donuk ve sabit bir ideoloji gibi değil, dinamik bir tarzda anlamak her zamankinden daha çok önem taşımaktadır. Ne yalnızca sloganlarla iman tazeleyenler ne de onu olumsuzlayarak yok etmeye çalışanların tavrı doğru değildir. Bunların her ikisi de Atatürk'ün cumhuriyet idealini anlayamamışlardır. Değişen dünya koşullarına bağlı olarak tutucu veya yok edici çabalar boşunadır. Cumhuriyet, bugün, kendisinin dışındaki, ama kendisine ait veya kendisi gibi gösterilmeye çalışılan şeytanlarından sıyrılmak, başlangıçtaki ideali ile yeniden meydan okumak durumundadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıç Anayasa ve yasaları ile Yüce Atatürk'ün ilkeleri ve gerçekleştirdikleri bütün olarak ele alınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti fikri, çağdaşlaşma projesi ve ulus anlayışı ile dimdik ayakta durmaktadır" dedi.

"Değişen dünya koşullarına bağlı olarak tutucu veya yok edici çabalar boşunadır." diyen Rektör, halkın kurulu hükümetlere bağlılığını da eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber