Dünyanın en hızlı kravat bağlayan adamı, Giresunlu...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2007 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresunlu kravat satıcısı Sebahattin Kara (42), kravat bağlamada 1 saniye 15 salise olan kendi rekorunu kırarak 45 salisede kravat bağlayabildiğini öne sürerek, Guınness Rekorlar kitabına adını yazdırmak istiyor.

Kara, Edirne'de bir kravat imalathanesinde çalıştığını ve dünyanın en hızlı kravat bağlayan kişisi olduğunu iddia etti.

Bu becerisini kanıtlamak için geçen yıl Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural'ın gözlemci olarak katıldığı bir yarışmada 1 saniye 15 salisede kravat bağladığını ifade eden Kara, ''Yaklaşık 18 yıldır kravat satıcılığı yapıyorum. Ancak kravat bağlamayı 5 yıl önce bir arkadaşımdan öğrendim. Kravat bağlamaya başladıktan sonra her gün daha da hızlı bağlayabileceğimi düşündüm. Gün geçtikçe hızlanan kravat bağlama tekniğim bugün 45 saliseye kadar düştü'' dedi.

Bugüne kadar Guinness Rekorlar Kitabı'na ''en hızlı kravat bağlayan kişi'' olarak adını yazdıran kimsenin olmadığını dile getiren Kara, şöyle devam etti:

''Kravat bağlamayı ilk öğrendiğimde 5 saniye 2 salisede bağlıyordum. Denemeler sonucunda bu süreyi 45 saliseye kadar düşürdüm. Bu konuda dünyada benden hızlı kimsenin olmadığını iddia ediyorum. Guinness Rekorlar Kitabı'na yaptığımız başvurunun sonucu açıklandığında bir ilke imza atmış olacağım. Bu benim için çok sevindirici bir olay olduğu gibi Türkiye'nin de adını duyuracağıma inanıyorum. Rakiplerim olmadığı için sürekli kendi rekorumu kırıyorum. Artık rakiplerimin olmasını ve daha heyecanlı rekor denemeleri yapmak istiyorum.''

-''MİLLETVEKİLLERİMİZİN KRAVATLARINI BAĞLAMAK İSTİYORUM''-

Bağladığı kravatların bir hareketle çözülebildiğini ve takan kişinin boğulma riskinin bulunmadığını belirten Kara, ''TBMM'de zaman zaman kavgalar yaşandığını biliyoruz. Bu kavgaların olmasını tabii ki istemeyiz, ancak olabilecek kavgalarda kravatlardan dolayı milletvekillerinin boğazlarının zarar görmemesi için milletvekillerimizin kravatlarını bağlamak istiyorum'' diye konuştu.

Kara, bazı ünlü kravat firmalarından reklam teklifleri aldığını, bu teklifleri ilerleyen günlerde değerlendirmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber