İlköğretim öğrencisi Galip, Çin'de Türkiye'nin göğsünü kabarttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- ÇİN'DE YAPILAN SPECİAL OLYMPİCS 2007 ADLI ORGANİZASYONDA MASA TENİSİ DALINDA DÜNYA İKİNCİSİ OLAN YALOVALI GALİP, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN CUMHURİYET ALTINI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

SAİM ÇOTUK

YALOVA(İHA) - Yalova Milli Piyango İlköğretim Okulu öğrencisi Galip Olcaş, Çin'de düzenlenen Special Olympics 2007 adlı organizasyonda masa tenisinde dünya ikinciliği elde etti. 3 dalda gümüş madalya kazanarak Yalova'ya dönen Galip'e Bitlisliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından cumhuriyet altını armağan edildi.

Doğuştan işitme güçlüğü çeken Milli Piyango İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Galip Olcaş, büyük bir başarıya imza attı. Çin'in Shanghay kentinde düzenlenen ve dünya üzerindeki pek çok engelli sporcunun çeşitli dallarda yarıştığı "I Know I Can World Summer Games Special Olympics 2007" adlı organizasyonda Türk milli takımıyla birlikte masa tenisinde Türkiye'yi temsil eden 12 yaşındaki Galip, 3 gümüş madalyayla yurda döndü. Birbirinden başarılı maçlar çıkartarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden

Galip'e en büyük destek ise Yalova Bitlisliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nden geldi. Galip'in başarılarından büyük gurur duyduklarını belirten Dernek 2. Başkanı Abdurrahman Tutuğ ve Dernek Başkanı Asım Akkaya, dernek binalarında misafir ettikleri Galip'e cumhuriyet altını armağan etti.

Galip'e her türlü konuda destek verdiklerini belirten Dernek 2. Başkanı Abdurrahman Tutuğ, "Onun başarısı bizleri çok gururlandırdı. Böylesi genç ve yetenekli sporcularımızı teşvik etmek için onlara dernek olarak her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız. Artık kendisinden dünya birinciliği bekliyoruz" diye konuştu.

Minik Galip ise 4 yıldır masa tenisiyle uğraştığını, amacının bundan sonra dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber