Vergiler dolaylı dolaysız alınacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2008 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmeleri tamamlandı. Yarın Komisyonda Başbakanlık ve bağlı birimlerinin 2008 yılı bütçesi ele alınacak.

Komisyon üyesi milletvekillerinin değerlendirme, eleştiri ve sorularına Maliye Bakanı Unakıtan cevap verdi. Konuşmasında dolaylı dolaysız vergilerin alınacağını ifade etti. Unakıtan, hükümette görev yapanlar bakanlar arasında bir görüş ayrılığı bulunmadığını belirtirken, kendisinin de bütün bakan arkadaşlarıyla görüştüğünü belirtti ve "O onu dedi bu bunu dedi... hiçbir sıkıntı yok" diye konuştu.

Unakıtan, elektriğe zam yapılıp yapılmayacağı konusunda ise "Devlet bir şeyi yaptı mı yapar" ifadelerini kullandı. Zam konusunda devletin, hükümetin konuşmayacağını, başbakana gerekli bilgiler verildikten sonra gerekiyorsa zammın yapılacağını ifade eden Bakan Unakıtan, "Yok yapalım mı yapmayalım mı? Gereği vardı yaptım... Gerekirse Sayın Başbakana anlatırlar, karar verir geçer... Telaş etmeyin" dedi.

Özel sektör borçları ile ilgili ise Unakıtan, kendisinin özel sektöre kefil olmadığını, ancak özel sektörün yurt dışında uzun vadeli krediler aldığını belirterek, "Nasıl aldıysa öder" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de sermaye birikimi olmadığı için yabancı sermayeye Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu kaydeden Unakıtan, bugüne kadar yabancı sermaye gelmiyor diye şikayet edenlerin şimdi de yabancı sermaye geliyor diye şikayet ettiğini ifade etti. "Şimdi yabancı sermayenin gelişinden rahatsız oluyorlar" diyen Bakan Unakıtan, "Adam villa alıyor... İngiliz Büyükelçisi emekli oldu. Bodrumdan ev aldı. Emeklilik parasını burada çıtır çıtır yiyecek, elma alacak sebze alacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Unakıtan'ın konuşmasının ardından oylama yapılarak bütçenin maddelerine geçilmesi kabul edildi. Buna göre yarın Başbakanlık ve bağlı birimlerin bütçesi görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber