Öğretmen, limon sattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) üyeleri öğretmenlerin yaşam şartlarını protesto etmek için "temsili" seyyar satıcılık yaptı.

Kızılay'da toplanan gruptakiler adına açıklaması yapan BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "24 Kasım, yapılacak şeylerin, vaatlerin değil, yapılan şeylerin gururla anlatıldığı bir gün olmalıdır" dedi.

Öğretmenlerin "ekonomik, mesleki, özlük ve demokratik sorunları" olduğunu anlatan Avcı, öğretmenlerin çeşitli ek işler yapmasının "olağan bir durum" olarak algılanmaya başlandığını söyledi. Öğretmenlerin "yoksulluk sınırında, diğer eğitim çalışanlarının açlık sınırının altında maaş aldığını" öne süren Avcı, bu koşullar altında "kaliteli bir eğitimden söz edilemeyeceğini" kaydetti.

Avcı, eğitim çalışanının taban aylığının 1000 YTL'ye yükseltilmesini, 1 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının maaşına yüzde 20 oranında artış yapılmasını, öğretmen ve derslik açığının kapatılmasını, 150 bin öğretmen adayının kadroya alınmasını, Doğuda ve büyükşehirlerde çalışan eğitimcilere tazminat ödenmesini istedi.

Açıklamanın ardından, eyleme katılan sendika üyeleri, öğretmenlerin yaşam şartlarını protesto etmek amacıyla "temsili" olarak tezgah açarak limon, simit, çorap ve iç çamaşırı sattılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber