Öğretmen, ögrencileri için canından oluyordu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 10:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Taşlıca köyünde öğretmen olarak görev yapan Haluk Akyürek, soba bacasını temizlemek için çıktığı okulun çatısından yere düştü. Düşme sonucu beyninde kan toplanan Haluk Akyürek, Muş Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Bir yıl önce atandığı okulda bacaların çekmemesi nedeniyle, çatıya çıkan Haluk Akyürek, az kalsın canından oluyordu.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, okulun soba bacasının çekmemesi üzerine Haluk Akyürek birkaç köylü ile çatıya çıkmaya karar verdi.

Bacayı temizlemeye çalışan Haluk Akyürek, çatıda akşamdan yağan karın üzerine basınca ayağı kaydı. Tek katlı okulun çatısından düşen Akyürek, kafasını toprak zemine çaptı.

Çarpmanın ardından, köylüler 112 acil yardım ambulansını çağırdı. Köye giden acil yardım ekipleri, Akyürek'i alarak Muş Devlet Hastanesine getirdi. Beyninde kan toplaması nedeniyle ameliyata alınan Akyürek'i, Vali İbrahim Özçimen, Milli Eğitim Camiası, Ailesi ve köylüler yalnız bırakmadı.

Başarılı geçen ameliyatın sonunda, Akyürek'in durumunun iyi olması kapıda bekleyen herkesin yüreğine su serpti.

Taşlıca Köyü Muhtarı Sadık Aykut, "Böyle bir olayın yaşanmasına çok üzüldük. Öğretmenimiz öğrencilerini soğuktan korumak için çıktığı bacadan düşerek hayatını riske attı. Haluk Öğretmen az kalsın öğrencileri için canından oluyordu. Bizim okulumuzda bir hizmetli kadrosu bile yoktur. Bu nedenle, okulun işlerini öğretmenler yapıyor. Öğretmenimize ve ailesine büyük geçmiş olsun diyoruz." dedi.

Eşinin yanından bir saniye bile ayrılmayan Gülşah Aykut, "Kimseden bir şikâyetimiz yoktur. Olay bir kazadır. Allah eşimi bizlere bağışladı" diye konuştu.

Çatıdan düşen öğretmen Haluk Akyürek de, "Kar yağdı. Havalar soğuyunca okulda soba yakmak için bacanın temizlenmesi gerekiyordu. Bir bacamız temizlenmişti ikincisini temizlemek için köylülerden yardım istedim fakat kimse cesaret edip çatıya çıkmadılar, iş bana kalınca çıktım bir iki çatıda gezindikten sonra ayağım kaydı ve çatıdan düştüm. Devlet Hastanesi'nde doktorumuz müdahale etti. Bir an önce buradan çıkıp öğrencilerime kavuşmak istiyorum." dedi.

Okuldaki öğrenciler ise öğretmenlerini çok sevdiklerini, öğretmenlerinin çatıdan düşmesine çok üzüldüklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber