Bardakoğlu: Hacılarımızın yaş ortalaması 56

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Türk hacılarının yaş ortalamasının 56 olduğunu, ancak bunu 50'ye indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, bu yıl Türkiye'den 100 binin üzerinde hacı adayının kutsal topraklara geldiğini ve bunların yaş ortalamasının 56 olduğunu belirtti.

Türkiye'nin hac kontenjanın artmasıyla gençlerin daha fazla hacca gideceğini anlatan Bardakoğlu, "Hedefimiz hacda yaş ortalamasını 50'ye indirmektir. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Bardakoğlu, eskiden hacıların zor şartlar altında hac farizasını yerine getirdiğini hatırlatarak, "Hacca gelen kadınlarımız zamanlarını yemek pişirmekle geçiriyordu. Harem'e gitme imkanı bile bulamıyorlardı. Radikal bir kararla, 'kadınlar da hacdan istifade etmeli' dedik. 100 binin üzerindeki hacıya yemek çıkarmak ve dağıtmak çok önemli. Aşçılarımızı buraya getirerek eğittik. Mutfaklarımızda şu an bin kişi görev yapıyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Bardakoğlu, İslam dünyasında Türkiye'nin ayrı bir itibar ve saygınlığının bulunduğunu da belirterek, "Bu da ikili iyi ilişkilerden, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinden, zengin ve güçlü tarihimizden, İslam ülkeleriyle tarih paylaşımı ve din bilimlerinden kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber