Sicil raporlarını mutlaka doldurun

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda çalışan memurların sicil raporlarının 31 Aralık tarihine kadar doldurularak yetkili makamlara teslim edilmesi gerekmektedir...

18 Ekim 1986 tarih ve 19255 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği' nin 12'ci maddesi çerçevesinde, devlet memurlarının gizli sicil raporları her yılın Aralık ayının ikinci yarısında doldurulmaktadır. Raporların, ilgililerce en geç 31 Aralık günü tatile rastladığı takdirde müteakip çalışma günü mesai saati sonuna kadar bunları muhafaza ile görevli makamlara teslim edilmesi gerekmektedir.

Uygulamayanlar hakkında soruşturma

Gizli sicil raporlarının en geç 31 Aralık günü, bunları muhafaza ile görevli makamlara teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra teslim edenler hakkında idari soruşturma açılmaktadır.

Koz olarak tutuyorlar

Eğer hakkınızda idari soruşturma açılmasını istemiyorsanız, size bağlı olarak çalışan personelin gizli sicil raporlarını 31 Aralık tarihine kadar mutlaka doldurun ve bunları muhafaza ile görevli mercilere ulaştırmalısınız. Uygulamada, bazı kurum ve kuruluş yöneticilerinin sicil raporlarını doldurmayarak bu raporları koz olarak elinde tuttuğu gözlenmektedir. Bu nedenle, çalışan memurların 1 Ocak 2008 tarihinden sonra sicil raporlarını bilgi edinme yasası çerçevesinde görev yaptıkları kurumdan istemelerini tavsiye ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber