Sezer, oğlunun düğününe akrabalarını da davet etmedi

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerçekleştirdiği her organizasyonda başörtüsü polemiğinin yaşanmasına sebep olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, oğlu Levent Sezer'in düğününe başörtülü oldukları gerekçesiyle Başbakan, Meclis Başkanı ve birçok milletvekilinin eşlerini çağırmaması bir kez daha tartışma konusu oldu.

Sezer, bugün Köşk'te yapacağı düğüne kardeşi Ayfer Sezer dışında, Afyon'daki başörtülü akrabalarını da davet etmedi.

Afyon'da dayı, teyze ve hala çocukları bulunan Sezer'in, kısa süre önce kaybettiği annesinin kardeşleri, yani dayısı ile teyzesi de hayatta. Kendisine ve kız kardeşine davetiyenin ulaşmadığını belirten Cumhurbaşkanı'nın dayısı Mehmet Altınkaya, "Siyasi bilgimiz yeterli olmadığı için sebebini değerlendiremiyoruz. Demek ki, böyle uygun görmüş. Demek ki, bulunduğu konum bunu gerektiriyor. Bir şey diyemem." dedi.

Mehmet Altınkaya, cumhurbaşkanı olduktan sonra yeğeniyle 4-5 defa ancak bir araya gelebilmiş, bu beraberlikleri de çok kısa sürmüş. Bu yüzden başörtüsüyle ilgili görüşlerini kendisine soramamış. Sezer'in Afyon Lisesi'nde okuduğu dönemlerde Ramazan oruçlarını eksiksiz tuttuğunu ve teravih namazlarını kaçırmadığını dile getiren Altınkaya, bütün akrabalarının da inançlı olduğunu ve hanımların başörtüsü taktıklarını, belirli bir yaşın üzerindekilerin çoğunun hacca gittiğini aktardı. Altınkaya, "Yeğenim iyidir. Uygulamalarının konumu gereği olduğunu düşünüyorum." dedi. Davet edilmemelerinin başörtülü veya sakallı olmalarıyla ilgisinin olup olmadığını bilmediklerini söyleyen Altınkaya, "84 yaşında olduğum için gidemeyeceğimi düşünmüş olabilir. Ya da düğün Köşk'te olacağı için yer müsait olmadığı için de davet edilmemiş olabiliriz. Bir şey diyemem." diye konuştu.

Kardeşinin, yani Sezer'in annesinin her yıl 3 aylar boyunca oruç tuttuğunu ve namazlarını kaçırmadığını bildiren Altınkaya, Cumhurbaşkanı'nı televizyonlarda her gördüğünde, "Allah oğlumun yardımcısı olsun, Allah oğlumu korusun." diye dua ettiğini söyledi. Yeğeninin yıllar sonra da adından söz ettirecek hizmetler gerçekleştirmesini arzu ettiğini kaydeden Altınkaya, "İmkanları nedir, bütçe yatırıma ne kadar müsait bilemeyiz; ama bütün Afyon da bunu ister." dedi. Ölümünden önce annesinin hastalığı vesilesiyle geldiğinde Sezer'e Afyon'a yatırımla ilgili düşüncelerini aktardığına dikkat çeken Altınkaya, "Bütçe müsait değil." cevabını aldığını söyledi. Sezer'in tasarruf konusundaki hassasiyetine de işaret eden Altınkaya, "Kendisi kanunlara ve kurallara çok dikkat eder. Akrabaları olarak bugüne kadar biz de kendisini üzecek bir davranışta bulunmadık ve herhangi bir suiistimale yeltenmedik." dedi. Yeğeniyle fazla bir araya gelemediklerine vurgu yapan Altınkaya, davet etmelerine rağmen Afyon'un düşman işgalinden kurtuluş bayramına da katılmadığını belirterek; ancak aynı gün annesinin ölümü sebebiyle Afyon'a gelmek zorunda kaldığını hatırlattı

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber