'Araç alev alevdi, kapıyı kırdım, personel çıktı'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 06 Ocak 2008 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır'da yaralanan askerleri ziyaret etti. Yanan askeri araçtan personelin çıkmasını sağlayan sürücü Cahit Kara olay anını anlattı

RADİKAL - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki kuvvet komutanları, Diyarbakır'daki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti ve olay yerinde incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında, yaralı bir askerin 'Komutanım göreve hazırım' diyerek tekmil vermesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ziyarette, patlama sırasında alev alan servis otobüsünden çıkıp kapıları kırarak personelin dışarı çıkmasını sağlayan şoför Cahit Kara, Büyükanıt'ın elini öptü.

Önceki geceyi Diyarbakır'da geçiren Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, dün sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Asker Hastanesine giderek, burada tedavi gören 18 yaralıyı ziyaret etti. Tek tek yaralılarla ilgilenen Büyükanıt, patlama sırasında neler yaşandığını sordu.

'Patlama bir anda oldu'

Yaralı askerler, araç hareket halindeyken, lojmanlara 200 metre kala caddenin sağında park etmiş araçlar bulunduğunu belirterek "Bir anda patlama oldu. Patlama içinde bulunduğumuz aracın sağ tarafında meydana geldi. Hemen tahliye edildik. Patlamadan kısa bir süre sonra yangın çıktı" dedi.

Büyükanıt ve beraberindeki komutanların ziyareti sırasında duygusal anlar da yaşandı. Otobüsten kurtulan yaralılardan bir yüzbaşının "Komutanım göreve hazırım" şeklinde tekmil vermesi dikkat çekti. Orgeneral Büyükanıt'ın elini öpen servis şoförü Cahit Kara, "Patlamadan sonra otobüs alev aldı. Bu sırada yüzüm yandı. Camı kırarak dışarı çıktım ve otobüsün kapılarını kırarak personelin dışarı çıkmasını sağladım" dedi. Büyükanıt, yaralılara içinde çeşitli hediyeler bulunan birer çanta dağıttı.

Diyarbakırspor ricası

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ziyaret sonrası hastaneye gelen Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmede Diyarbakırspor yöneticilerinin, takımın birinci lige çıkması için Büyükanıt'tan destek istediği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve kuvvet komutanları, daha sonra patlamanın meydana geldiği Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'ne geldi. Büyükanıt gelmeden olay yerindeki bütün dükkânlar tek tek dedektör köpekleri tarafından arandı. Evlerin çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Patlamanın yaşandığı bölgeyi inceleyen komutanlara ve Büyükanıt'a, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu tarafından bilgi verildi. 15 dakika incelemelerde bulanan Büyükanıt, gazetecilerin sorularına yanıt vermeden olay yerinden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber