Dul Eşe Ölüm Aylığı Bağlanması İçin Neler Yapılmalı?

16 Mayıs 2008 tarihinde yayımladığımız dosyada, sosyal güvenlik yasasındaki son değişiklikler bağlamında, vefat eden memurun dul eşine hangi hallerde aylık bağlanabileceğine dair açıklamalarda bulunmuştuk. Bu açıklamada da yer aldığı üzere; daha önce 1800 gün (5 yıl) hizmet süresi bulunan memurların eşlerine aylık bağlanması imkanı ortaya çıkmıştır. Sitemize iletiler sorular bağlamında başvuruların nereye yapılacağı ve başvuru ile birlikte verilmesi gereken belgelere ilişkin bir açıklama yayımlıyoruz.
Not: Başvurular 1 Ekim 2008'den sonra yapılacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Vefat Eden Memurun Dul Eşine Aylık Bağlanması" başlıklı dosyayı okumak için tıklayınız.

5510 SAYILI SOSYAL SIGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SIGORTASI KANUNU GEREĞI DUL EŞIN, ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANMASI IÇIN YAPACAĞI IŞLEMLER;

Başvuru:

01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girmesi öngörülen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yapılan değişiklik uyarınca, hizmet süresi 5 ila 10 yıl arasında iken vefat eden kamu görevlisinin ölüm aylığı bağlanacak durumda bulunan eşlerinin, ölüm aylığı bağlanması için Kanunun yürürlüğe girmesi öngörülen 01 Ekim 2008 ayından itibaren;

"Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü, Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına (Milli Müdafaa Caddesi No:24 Bakanlıklar-ANKARA)"

adresine yazılı olarak başvuruda bulunulması gerekecektir.

Başvuru sırasında;

1- Ölüm aylığı bağlanması yönünde imzalı, açık ikametgah adresi ve T.C. Kimlik No.sunun yer aldığı talep dilekçesi,

2- Kayıtlı bulundukları nüfus müdürlüğünden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği,

3- Kimlik Araştırma Belgesi (Belgede yer alan bölümlerin çizgi (-) çekilmeden ve boş bırakılmadan yazı ile açık ifade kullanılarak cevap verilmesi gerekmektedir.) Bu belge Sosyal Güvenlik Kurumunun http://www.emekli.gov.tr/basvuruform.htm adresinde bulunmaktadır.

4- Son altı ay içerisinde çekilmiş olan 3 adet renkli vesikalık fotoğraf.

Dul eşe ölüm aylığı bağlanması için bu belgeler gönderilmesi yeterli olacaktır. Bir değişiklik olması halinde daha sonra bu değişiklik memurlar.net'te duyurulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber