Güzelbahçe Belediye Başkanı Avkıran'a soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanlığının, "görevi ihmal, belediyeyi zarara uğratmak, kanuna aykırı işlem yapmak" suçlarını işlediği iddia edilen İzmir'in Güzelbahçe İlçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran için soruşturma izni verdiği öğrenildi.

Avkıran, İçişleri Bakanlığına şikayet edildiğini, bakanlık müfettişlerinin de belediyeye gelerek 2000 yılı öncesini de kapsayan inceleme yaptığını söyledi.

Bazı mahallelerdeki kaçak yapılara göz yummakla suçlandığını belirten Avkıran, söz konusu evlerin kendinden önceki dönemde inşa edildiğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığının soruşturma iznini, ilçedeki 16 binadan bazılarında belediyece herhangi bir işlem yapılmadığı, bazılarında eksik işlem yapıldığı ve bina sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulmadığı gerekçesiyle verdiğini bildiren Avkıran, şunları kaydetti:

"Evler gecekondu değil. Milli Emlakın arazisi üzerinde de bulunmuyor. Bazıları, 1940'lı 50'li yıllarda yapılmış, vatandaşın tapulu evleri. Bizim dönemimizde çatısını değiştirmişler, çeşitli eklentiler yapmışlar. Biz de ev sahipleri hakkında yasal işlem yapmışız, encümenimiz de para cezası kesmiş. Müfettiş raporu hakkında Danıştaya itirazda bulundum."

Ertan Avkıran, kaçak eklentileri bulunan evlerin kendinden önceki dönemde yapıldığını belgelediğini, eski Belediye Başkanı Hülya Yarbuz'un da soruşturma kapsamına alındığını söyledi.

Belediyeden 7 bürokrat ve meclisten 8 üye hakkında da soruşturma izni verildiğini belirten Avkıran, kendisini şikayet edenleri bildiğini, bu kişiler hakkında "yalan beyanda bulundukları için" Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber