Sayın Genel Müdürden Acilen Açıklama Bekliyoruz...

Kamuoyunu özellikle de eğitim camiasını yakından ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığının Resmi rakamlarına göre Öğretmen Açığının kaç olduğuna dair tartışmaya başta sendikalar olmak üzere bir çok kesim katılmıştır. Aynı tartışmalar 2007 yılında da yaşanmış ve sendikaların 150bin açık olduğu iddialarına karşılık Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK 25 bin açık olduğunu ve yapacakları 10 bin atamayla bu açığın 15 bine düşeceğini söylemiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ise aynı tartışmalar devam etmekte ve 140 bin öğretmen açığı olduğu iddiaları dolaşmaktadır. Bunun üzerine 14 Kasım 2008 tarihinde ?Sayın Genel Müdür Necmettin Yalçın Gerçek Öğretmen İhtiyacını Açıklamalıdır? başlıklı yazımızda kamuoyunun net olarak bilgilenmesi için iki başlıkta sorulan sorulara aradan geçen 10 güne rağmen cevap gelmemiştir?

Sayın Genel Müdür'ün asaleten atandığı 11.11.2008 gününden sonra kendisine gelen tebrikler nedeniyle yayımladığı (http://www.memurlar.net/haber/124899) teşekkür mesajında

??Göreve başladığım tarihten bu yana kamuoyuna değişik vesilelerle deklare ettiğim üzere, kamuoyunun hassasiyeti ve beklentilerine uygun olarak çalışmalarımızı mesai mevhumu aramaksızın sürdürmekteyiz. ?güvene dayalı bir yönetim anlayışını ortaya koyarak, verilere dayalı, kamuoyunu doğru bilgilendiren ve teşkilat içinde sağlıklı ve doğru bilgi akışını sağlayan, sıfır hatalı, istatistiklerle destekli, eleştirilere açık, sorulan ve sorgulanabilen bir bakış açısıyla hizmet vermenin yanı sıra merkez ve taşra teşkilatımızda görev yapmakta olan her kademedeki görevlilerimizin vatandaş odaklı hizmet vermesi ve vatandaş devlet ilişkilerinde saygılı, ölçülü, dürüst ve güvenilir bir yaklaşım sergilemesi bizim önem ve öncelik verdiğimiz hususlardır.?

İfadelerine yer vermiştir.

Sayın Genel Müdür Necmettin YALÇIN'dan bu sözlerde yer alan kamuoyu beklentileri, güven, kamuoyunu doğru bilgilendirme, sorulan ve sorgulanabilen, vatandaş odaklı, güvenilir yaklaşım? kavramların da gereği olarak sorduğumuz soruların cevaplarının yayımlamasını tüm kamuoyu talep etmektedir.

Sayın Genel Müdür'ün bu cevaplardan imtina etmeyeceğine olan inancımız tamdır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Sorularımızı tekrar yayımlayacak olursak:

Sayın Genel Müdür;

1- Yürürlükte olan Norm Kadro Yönetmeliği ve İLSİS veri tabanında bulunan rakamlara göre her bir branşın Norm Kadro Sayısı Kaçtır?

2- Yine aynı verilere göre her branştan istihdam edilen (şu anda kadroları dolduran) öğretmen sayıları kaçtır?

a- Lütfen usta öğreticiler dahil ek ders ücreti karşılığı çalışan personeli bu sayıya eklemeyiniz.

b- Lütfen bu sayıya şu anda yönetici olarak görev yapan öğretmenleri eklemeyiniz.

Bu iki sorunun cevabını vermek tüm kamuoyunu çok rahatlıkla tatmin edebilecek niteliktedir.

Bu bilgilere Sayın Genel Müdürün bilgisayarının tuşlarına basarak çok kısa sürede ulaşabilmesi mümkün olduğuna ve bu bilgileri gizlemenin hiçbir hukuki, etik kuralları ya da herhangi gerekçesi olamayacağına göre açıklanmalı ve kamuoyu bilgilendirilmelidir.

Sayın Genel Müdür; siyasilerin söylediği gibi ?şu anda boş geçen ders yok ya da şu kadar var? diyerek gerçek ihtiyacın yerine ücretli öğretmen gibi uygulamalarla doldurulan derslerin hesaba katılması yoluna gitmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber