İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bu lise, en uzun geceyi okuyarak geçirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gürün Anadolu Lisesinin başlatmış olduğumuz ?BİZİMLE ON DAKİKA OKUR MUSUN?? Kampanyası kapsamında Türkiye'de ve kuzey yarım kürede yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık günü saat 18:00 ?de okul kütüphanesinde buluşuldu ve birlikte kitap okundu. Kitap okumasına daha sonra kız pansiyonunda devam edildi.

En uzun geceyi kitap okuyarak aydınlatmak için düzenlenen etkinliğe öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı. Havanın soğuk, günün tatil (Pazar) olmasına ve etkinliğin gece yapılmasına rağmen öğrencilerin etkinliğe ilgisi büyüktü.

Etkinliğin amacı; öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak suretiyle düşünen, düşündüğünü doğru ve eksiksiz bir şekilde ifade edebilen, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, analitik düşünebilen, sorgulayan, tartışan, doğruların çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkabileceğini kavramış, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürel birikime, millî ve manevî değerlere sahip, yaşadığı anın farkında olan derslerde öğrendiklerini günlük hayatta uygulayabilen nitelikli bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber