YÖK, programa değil fakülteye öğrenci alan 3 üniversiteyi uyardı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK programa değil, fakültelere öğrenci alan bazı üniversitelerden, önümüzdeki yıl bu uygulamaya son vermelerini istedi.

Sabancı, Işık ve Okan üniversitelerine öğrenciler, fakülte bazında yerleştiriliyor. Fakülte tercihi yapan öğrenciler kayıt olurken istedikleri bölüm ya da programı tercih ediyorlar, birinci veya ikinci sınıfın sonunda bu tercihlerini değiştirme veya kesinleştirme haklarına sahip oluyorlar.

YÖK bu durumdaki üniversitelere Başkan Vekili Ömer Demir imzasıyla yazı göndererek, 2009-2010 yılı ÖSYS'de öğrenci alımının programa göre yapılmasının uygun görüldüğünü bildirdi. YÖK böylece bu üniversitelerin tüm sistemlerini önümüzdeki yıl için değiştirmesini istedi. YÖK'ün kararı tepkiye neden olurken, ilgili üniversitelerin rektörleri YÖK'ü ikna etmeye çalışacaklarını söyledi.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, sistemin tüm Türkiye'ye uygulanması gerektiğini belirterek, ?Ama YÖK bu şekilde düşünmemiş. İleriye açık uygulamalar olması gerekirken tam tersi kabul görmüş? dedi.

Programın amacının tamamen öğrencinin yatkın olduğu, istediği bölümü okumasına yönelik olduğunu belirten Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, ?Muhtemeldir ki başka üniversiteler de bunu uygulamak isteyebilirlerdi. Aslında maliyetli bir iş ama biz bunu göze aldık. Öğrencinin sağlıklı tercih yapmasını sağlamak istedik. Şimdi bu konuda YÖK'ü ikna etmeye çalışacağız. Üç üniversitenin çeşitlilik yaratmasının uygun olacağı kanısındayım. YÖK uygulamada ısrarcı olursa, geçen yıllarda aldığımız öğrencilerin kazanılmış hakları var. Uygulanacak hukuki sorunlar çıkar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber