Maliye Müsteşarlığına M. Pektaş mı atanacak?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Haziran 2009 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni müsteşarını Özelleştirme İdaresi'nde buldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı'na Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci atandı. Kabine revizyonunda Hilmi Güler'in görevden alınmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına getirilen Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, bakanlıktaki kadrosunu oluşturmaya başladı. Bu çerçevede de ilk adımı müsteşarlığa yapılacak atamayla attı. Uzun süredir Özelleştirme İdaresi Başkanlığını yürüten Metin Kilci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi. Özelleştirme deneyimi çok büyük olan Kilci'nin Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanmasıyla birlikte, enerji sektöründeki özelleştirme süreci hızlanacak. Kilci'nin öncelikli olarak özel sektöre devir işlemleri gerçekleşen Kayseri Elektrik ve Adıyaman-Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım'ın lisans işlemlerinin tamamlanması, BOTAŞ'ın ithalatının serbestleştirilmesi gibi işlere yoğunlaşması bekleniyor. Bakan Taner Yıldız gibi Kayserili olan 46 yaşındaki Kilci, üniversite eğitimini de Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi'nde yapmıştı.

DPT'nin başına Kemal Madenoğlu

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na Kemal Madenoğlu atandı. Madenoğlu, Devlet Planlama Teşkilatı'nda Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Uzun süredir DPT'nin tek müsteşar yardımcısı olan Halil İbrahim Akça tarafından vekaleten yürütülen Müsteşarlık görevi, geçen hafta başında Halil İbrahim Akça'nın bir aylık izne ayrılmasının ardından Madenoğlu tarafından sürdürülüyordu. DPT'de halen boş bulunan müsteşar yardımcılığına da atama yapılması bekleniyor. Halil İbrahim Akça'nın ise izin dönüşü başka bir kuruma geçmesi ya da yurtdışı göreve atanması bekleniyor.

Maliye'de İstanbul Belediyesi dönemi

Yaklaşık 6.5 yıldır Maliye Müsteşarlığı görevini yürüten Hasan Basri Aktan, sürpriz bir şekilde emekliliğini isterken, Aktan'ın yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden geçtiğimiz ay ayrılan Mesut Pektaş'ın adının geçtiği öğrenildi. Pektaş, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Erdoğan'ın, 'sağ kolu' olarak gördüğü Pektaş'ı, uzun süredir Ankara'ya getirmek istediği konuşuluyordu. 6.5 yıldır müsteşarlık görevini yürüten Aktan, önceki akşam emekliliğini isterken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından da bu istek hemen kabul edildi. 20 yılı aşkın süredir Maliye Bakanlığı'nda görev yapan Aktan, 1999 Genel Seçimleri öncesinde, bağımsız bakan olarak Ulaştırma Bakanlığı görevini yürütmüştü. Deniz ÇİÇEK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber