Yazıcı: Sözleşmeli öğretmene kadro için kanun taslağı hazırladık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2009 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Görüşmelerin 4. turunda Devlet Bakanı Hayati YAZICI, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'un dile getirdiği 4 B sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusuna açıklık getirdi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkan İsmail KONCUK, toplu görüşmelerin 3. turunda öğretmelerin farklı şekilde istihdam edildiğini; kadrolu, sözleşmeli, ücretli, vekil olmak üzere çeşitli istihdam modelleri oluşturulduğunu, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU'nun 4 B kapsamında görevlendirilen sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı sözünü hatırlatarak, bu sözün bir an önce tutulması gerektiğini belirtti.

Toplu Görüşmelerin 4. oturumunda konuya değinen Hayati YAZICI, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için kanun taslağının hazırlandığını belirtti. Bunun üzerine konuya açıklık getirmek isteyen Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci AĞBAL kanun taslağını maliye olarak değerlendirdiklerini, çekinceleri oduğunu söyledi. Bunun üzerine Genel Başkan İsmail KONCUK "Bu konuda Milli Eğitim Bakanı söz vermiştir, Maliye Bakanlığı bu sözün tutulmasını sağlamalı ve Milli Eğitim Bakanını mahçup etmemelidir. Türk Eğitim Sen olarak taslağın bir an önce kanunlaşmasını ve sözleşmeli garabetine son verilmesini istiyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber