İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TRT'ye, son bir yılda sadece 9 personel alındı

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz, bir yıllık yöneticiliği döneminde Kurum`a sadece 9 personel alındığını ve reklam gelirlerinin artırıldığını anlatan bir rapor hazırlattı.
TRT Genel Müdürlüğü`ne getirilmesi tartışmalara yol açan Şenol Demiröz, bir yıllık dönemlerinde Kurum`un iddia edildiği gibi kötü bir tablo çizmediğini anlatan rapor hazırlattı. Raporda, özellikle önceki dönemde tepki çeken eleman alımları konusuna dikkat çekilirken, Demiröz döneminde TRT`ye sadece 9 personel alındığı kaydedildi.

Raporda, program üretimi ve gideri konusunda da bilgiler verildi. 2002 yılında 199 milyar lira olan üretim giderlerinin, 2004`te 200 milyarda tutulduğu ifade edilen raporda, neredeyse aynı düzeyde kalan bu tutarın içinde TRT INT ve GAP`ın giderlerinin de yer aldığı kaydedildi. Giderlerdeki artışın durdurulduğu ifadeedilirken, önceki yönetimlerde TRT kaynaklarının ``yanlış yerler``e aktarıldığı savunuldu.

Raporda, araç alımında ``barter`` yöntemi kullanan Kurum`un 2002 yılında trilyonlara ulaşan araç giderlerinin 2004 yılında 114 milyar liraya kadar indirildiğine dikkat çekildi.

Reklam sözleşmelerinde de 2002 yılına oranla yüzde 25 artış yaşandığı belirtilen raporda, 2005 yılında gösterilecek filmlerin çoğunun belirlendiği ve bunların bir kısmının barter yöntemiyle karşılandığı ifade edildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber