Mustafa İsen'in YÖK üyeliğine atanması Resmi Gazetede

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2009 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Ekim 2009 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27379

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇME KARARI

Cumhurbaşkanlığından:

Karar Sayısı : 2009/17

Açık bulunan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 6 ncı maddesinin b/1 bendi uyarınca, Prof. Dr. Mustafa İSEN seçilmiştir.

16 Ekim 2009

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI


CUMHURBAŞKANI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Serim'in istifasının ardından boşalan YÖK üyeliğine en yakın çalışma arkadaşı Prof. Dr. Mustafa İsen'i atadı.

Ahmet Necdet Sezer'in YÖK'e atadığı üyelerden Bülent Serim'in geçtiğimiz aylarda istifasının ardından boş kalan üyeliğe dün atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, YÖK üyesi oldu. İsen, Gül'e en yakın isimler arasında yer alıyor. İsen, Genel Sekreterlik görevine de devam edecek. Öte yandan İsen halen Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliğini de yürütüyor.1988 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nda müşavir olarak da görev yapan İsen, 2000 yılında Başkent Üniversitesi'ne geçti ve burada Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kurdu.

2 KOLTUK HåLå BOŞ

İsen'in atanması ile 21 kişilik YÖK'te üye sayısı 19 oldu. ÜAK kontenjanından iki üyenin koltukları ise halan boş duruyor. ÜAK kontenjanından seçilen Celal Şengör hakkındaki soruşturma nedeniyle atanamıyor. Geçen ay görev süresi sona eren muhalif üye Fikret Şenses'in yerine de pazartesi günü atama yapılması bekleniyor. Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK'e atanan üyeler Prof. Dr. Yekta Saraç ile Emin Kuz'un görev süreleri de pazartesi doluyor. Bu isimlerin Bakanlar Kurulu tarafından üyeliklerinin devam ettirilmesi bekleniyor.

Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber