Çubukçu güçlü kadının tarifini yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Eğitimin olmadığı yerde işsizlik, yoksulluk, aile içi şiddet ve istismar vardır. Güçlü kadın aynı zamanda güçlü aile demektir'' dedi.

Bakan Çubukçu, uçakla geldiği Kars'tan kara yoluyla Ardahan'ın Göle ilçesine gitti.

Çubukçu Göle'de yapımı tamamlanan 13 derslikli, 320 öğrencinin eğitim gördüğü Göle Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı.

Çubukçu açılışta kadınların ekonomik ve sosyal hayatın dışında kalmasının toplumların hem hayat kalitesini düşürdüğünü hem de ülkelerin kalkınmasını ve gelişmesini engellediğini söyledi.

Söz konusu kaynak israfını önlemenin yolunun kadınların eğitim, üretim ve istihdamın her aşamasına dahil edilmesinden geçtiğine dikkat çeken Çubukçu, şunları kaydetti:

''Bunu başardığımızda, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyle donanmış kadın, erkek tüm gençlerimiz şehirlerini ve ülkelerini daha yükseğe, daha güzel günlere taşıyacaklardır. Bu duygularla Göle Endüstri Meslek Lisesinin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olarak şu hususun altını ısrarla çizmek istiyorum; değişen dünya koşulları nitelikli iş gücünü ve eğitimi gerektirirken, eğitimden mahrum bırakılan kız çocukları ve kadınlar dünyanın her yerinde en yoksul kesimi oluşturmaktadır. Kadınlarını geride bırakan, onlara kendilerini geliştirme ve hayata katılma imkanı tanımayan hiçbir toplum, hiçbir ülke bugüne kadar ilerleyememiştir. Eğitimin olmadığı yerde işsizlik yoksulluk aile içi şiddet ve istismar vardır. Güçlü kadın aynı zamanda güçlü aile demektir.''

-MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİ-

Çubukçu, mesleki ve teknik eğitimin önemine değinerek, ''Mesleki ve teknik eğitim de okul öncesi eğitim kadar önemli bir husustur'' dedi.

''Şurası bir gerçek ki nitelikli insan gücü oluşturmak, mesleki ve teknik eğitimle mümkündür'' diyen Çubukçu, şöyle devam etti:

''Değişen dünya koşulları, eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirdi. Bütün gayretimiz, çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi donanımı ve beceriyle zenginleştirerek, yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller yetiştirmek. İşsizlik ve istihdamda yaşanan sorunların büyük bir kısmı nitelikli iş gücü yetiştirmede yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Bu çerçevede bir taraftan bugün Göle'de açtığımız okul gibi mesleki ve teknik eğitimi ülkenin her noktasına taşırken, bir taraftan da mesleki eğitimde kaliteyi geliştirme çalışmasını sürdürüyoruz.''

Bakan Çubukçu, Ardahan ve ilçelerine son 7 yılda 267 derslik yapıldığını ifade ederek, Ardahan'da derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 17, orta öğretimde 22 olduğunu kaydetti.

Ardahan'da okul öncesi eğitimde 2003 yılında yüzde 5.26 olan okullaşma oranının, yüzde 48.96'ya çıktığını bildiren Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu öğretim yılında ise zorunlu okul öncesi eğitim kapsamında bütün çocuklarımızın bu hizmetten faydalanacak olması Ardahan'ın geleceğine yapılan en büyük yatırımlardan birisidir. Hepimizin bildiği gibi ülke çapında büyük bir eğitim seferberliğini hızımızı kesmeden, heyecanımızı yitirmeden sürdürüyoruz. 10 yıllar boyunca geride kalmış bölgeler, geri kalmış iller arasında sayılan ve adeta kaderine terk edilen bölgelere son 7 yılda sağlıktan eğitime, konuttan alt yapı hizmetlerine çok büyük yatırımlar yaptık. Bugün görmekteyiz ki bu yatırımlar şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyor. İnsanlarımızın refah ve mutluluğuna büyük katkılar sağlıyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin hem kendi geleceklerini hem de ülkelerinin geleceklerine dair umutlarını ve çalışma azimlerini çoğaltıyor.''

Bakan Çubukçu, kara yoluyla geldiği Ardahan'da Vali Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber