Başkanın koruması belediye meclis üyesine yumruk attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesindeki belediye meclisi toplantısında ortalık karıştı. Eski Aydın Belediye Başkanı DP'li Hüseyin Aksu'nun arazisinin imar durumu görüşüldüğü sırada kavga çıktı. DP'li Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal'ın koruması, CHP'li meclis üyesi Metin Nakim'e yumruk attı. Korumanın silahını da çekmek istediği olay, jandarmaların müdahalesiyle yatıştırıldı.

Davutlar Belediye Meclisi'nin tek maddelik oturumunda, Aksu'nun arazisinin imar değişikliği görüşüldü. Dört CHP'li ve bir DP'li meclis üyesi, beldenin yeşil kalan tek bölgesi olan dağ eteklerinin, bu değişiklikle betonlaştırılmak istendiğini söyledi. Bu üyelerin, Başkan Uysal'ın koruması Hakim Ekelik ve yandaşlarının sözlü ve fiziki saldırısına uğradığı iddia edildi.

Toplantıda konuyan CHP sözcüsü Umut Şenol, sözkonusu arazinin sahibi olan Aksu'nun, bazı belediye meclis üyelerine kapalı kapılar ardında brifing verdiğini söyledi. Şenol, "Bir meclis üyesi olarak ben neden davet edilmedim? Kapalı kapılar ardında karar alıp bizim önümüze getirdiğinizde kabul etmeyiz. Bu imarın geçmesi halinde, arazi sahibinin 700 bin TL katkı sağlayacağı söyleniyor. Bu katkı belediye kasasına girdi mi? Belediye kasasına katkısı nedir? Üç aydır Belediye Başkanımız sadece bu imarla uğraşıyor. Davutlar'ın başka sorunu yok mu?" dedi. Tartışma ve görüşmelerden sonra oylamaya geçildi. Dört CHP'li meclis üyesi ve DP'li Melek Çengel'in muhalefetine rağmen imar değişikliği kabul edildi.

Toplantının sonunda gündem dışı söz verilen şehir plancısı Bülent Coşkun, imara muhalefet eden DP'li Çengel'in babasıyla ilgili ithamlarda bulununca salon karıştı. Meclis üyeleri ve dinleyici sıralarındaki bazı vatandaşlar, Coşkun'a tepki göstererek özür dilemesini istedi. Tartışmalar devam ederken başkanın koruması Ekelik'in, CHP'li üye Metin Nakim'e yumruk attığı öne sürüldü. Diğer meclis üyeleri ve vatandaşların üzerine yürüyen korumanın, elini beline atarak silahını çıkarmaya çalıştığı iddia edildi. Bunun üzerine Başkan Tuncay Uysal'ın, kolundan tutarak engellediği Ekelik, CHP'li meclis üyesinin küfür ettiğini söyledi. Arbedenin büyümesi üzerine salona giren jandarma ekibi, olaylara müdahale etti. Koruma Ekelik ve DP'li dört meclis üyesinin salondan çıkmasıyla ortalık yatıştı. Jandarma, bazı meclis üyeleri ve diğer vatandaşların ifadesine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber