İstanbul Büyükşehir'de yine aynı mizansen

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu ülkeye çok kötü bir örneklik gösterdi. İtfaiye eri kadrolarına itfaiyecilik bölümü mezunları dışındaki bölümlerden atama yapılması bu belediye ile başladı. Şimdi biz kez daha aynı uygulama yapılmaktadır. Toplam 200 itfaiyeci kadrosu için lise mezunlarına, 100 kadro için ise mühendislik ve hukuk mezunlarına başvuru hakkı verilmiştir. Söz konusu bu ilanın iptali için Danıştay nezdinde hem ilan metninin hem de ilgili yönetmelik hükmünün iptali istemiyle dava açılmadığı sürece bu türden uygulamalar devam edecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İBB, bir tane bile gerçek itifayeci almıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir kez daha mühendislik fakültesi mezunları arasından itfaiye eri almaktadır. 19 Şubat 2010 tarihinde, memurlar.net'te yer alan ilana göre, toplam 300 itfaiye eri alınacaktır. Ancak, açılan 300 kadronun birine dahi, Üniversitelerin İtfaiye ve Yangın Güvenliği bölümü mezunları için başvuru hakkı tanınmamıştır.

İlan metnine göre 200 kadroya lise mezunları, kalan 100 kadroya ise mühendislik fakültesi mezunları ile hukuk fakültesi mezunlarına başvuru hakkı verilmiştir.

Diğer taraftan ilana başvuruların az sayıda olması için, başvurular 24.02.2010 günü saat 08.30 da başlayıp 25.02.2010 günü saat 16.30 da sona erecektir. Yine başvurular posta yoluyla değil şahsen yapılacaktır.

Daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere, bu ve benzer nitelikteki tüm ilanları ipatl ettirmek mümkündür. Bunun için hem ilanın hem de ilanın dayanağı olan yönetmeliğin ilgili hükmünün yürürlüğünün durdurması istemiyle danıştay nezdinde dava açılması gerekmektedir. Zabıta memuru alım uygulaması, bu yöndeki bir dava sonucunda, artık yapılmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber