MKÜ'de bölücü kadrolaşma iddiası

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) bölücü kadrolaşma olduğunu iddia etti.

İl binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çirkin, MKÜ'nün her geçen gün Antakya'nın ümidi olma umudundan uzaklaştığını belirterek, "Kurulduğu günden bu yana hızla büyüyen, gelişen ve ilimizin geleceği adına büyük ümitler taşıyan MKÜ, her geçen gün hızla bu halinden uzaklaşıyor. Bu gidişle korkarız ki Antakya'nın ümidi olmak bir yana, kısa bir zaman sonra Antakya'nın yarası haline gelecektir. Üniversitedeki olumsuzlukların magazin ile ilgili boyutunu bir kenara bırakıyoruz. Ancak bölücü kadrolaşma olduğu konusunda açıkçası bizim de ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Gerek Antakya'nın kendi yetiştirdiği, gerekse dışarıdan gelen ve hizmet için Antakya'yı seçen birçok değer, birçok bilim adamı da bu uğurda feda edilmektedir. Antakya'nın incisi olması gereken Tıp Fakültesi'ndeki önemli değerler YÖK'ün dahi karşı çıktığı uygulamalar neticesinde kaybedilmiştir. Aynı şey diğer fakülteler için de geçerlidir. Koca koca bilim adamları için bir koltuk üç sandalye yolsuzluğu gibi gülünç iddialarla düzmece soruşturmalar açıldığı söylenmektedir.

Birçok insan hiçbir gerekçe gösterilmeden bir gecede yıllardır çalıştığı kurumun kapısının önüne konulmaktadır. Olayın sosyal boyutu da vardır. Bu insanlar bir günde işinden ekmeğinden olmaktadır. Eski örgüt mensuplarının önemli görevlere geldiği söylenmektedir" diye konuştu. MKÜ'nün kimsenin malı olmadığını vurgulayan Çirkin, şunları kaydetti:

"Şimdilik Antakya için söz konusu olan bu uygulamalar, yakında Hatay'ın diğer ilçelerine yansıyacaktır. O zaman da bu üniversite Hatay'ın güvenlik meselesi haline gelecektir.

Mustafa Kemal Üniversitesi kimseye babasından miras kalmamıştır. Bu üniversite Hatay'ın malıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin malıdır. Devletin malına sahip çıkacağı da hiçbir zaman akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu konuda başta vatansever kitle örgütleri olmak üzere konuya duyarlı her çevrenin üzerine düşeni yapacağından eminiz. Ayrıca kendisini ulusalcı ya da milliyetçi, yurtsever veya vatansever olarak tanımlayan tüm çevrelere buradan sesleniyorum. Tüm gücümüzü ve enerjimizi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne yoğunlaştıracağız. Her yerde ve zeminde meşru olmak kaydı ile zaman sınırı olmayan bir mücadeleye başlayacağız. Bir bedel ödemek gerekirse ödeyeceğiz ama bunları yapanlara da ödeteceğiz."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber