Yüz yüze eğitimde bazı iller yanlış uygulamalar yapıyor

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüz yüze eğitimde ülkemizin bazı illerinde sınıf geçme sistemi uygulanırken, bazı illerde ise ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Olması gereken, "ders geçme ve kredi sistemi uygulaması"dır. Ancak bazı iller ısrarla "sınıf geçme sistemini" uygulamaktadırlar. Ayrıca yine bazı illerde yüz yüze eğitimin yapılmadığı sadece öğrencilerin uygulama derslerinde bile sadece sınavlara geldikleri görülmektedir.

Konuya ilişkin olarak Açık Lise yönetmeliğinin 6'ncı maddesinde şu hükme yer verilmiştir.

" Açık öğretim lisesinin İlkeleri;
a) Millî Eğitim Temel Kanunu'nun 26 ve 27. maddeleri gereğince, ilköğrenimini tamam lamış her öğrenciye, orta öğretim imkânlanndan ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yararlanma hakkı verilir.
b) Açık öğretim lisesi programlarının uygulanmasında, özellikle televizyon, radyo ve benzeri kitle iletişim araçlan ile yüz yüze eğitim ve öğretim imkanlanndan etkin bir biçimde yararlanılması esas alınır.
c) Öğretim program ve materyallerinin televizyon programı, radyo programı, bilgisayar disketi, teyp kaseti, yazılı doküman ve bunun gibi araçlarla desteklenmesi esastır.
d) Eğitim ve öğretim faaliyetlerinden bir dönem bütünlüğü içinde hareket edilir.
e) Ölçme ve degerlendirmede, programlarda belirtilen amaçlara ulaşılması için gerekli olan davranışların kazandırılması esas alınır.
f) Ölçme ve değerlendirmede, ders geçme ve kredi uygulamasından yararlanılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber