Mehmetçik Vakfı uyardı: Adımıza para toplayan kişilere itibar etmeyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Salih Güloğlu, vakfın prensibinde herhangi bir kişi veya kuruluştan makbuz karşılığı yardım istemenin olmadığını belirterek, ortalıkta kendileri adına para toplayan kişilere itibar edilmemesini istedi.

Vakfın il temsilciliğinde incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gelen Salih Güloğlu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir'i ziyaret ettikten sonra bir basın toplantısı düzenledi.

Bir askerin görevdeyken hayatını kaybettiğinde 26 bin lira nakdi yardım yaptıklarını kaydeden Güloğlu, ölen askerin Mehmetçik sigortası olması halinde 25 bin lira da ailesine verdiklerini söyledi.

Aylık 4.7 milyon, yılda da yaklaşık 55-60 milyon lira yardımda bulunduklarını aktaran Güloğlu, vakfın en önemli gelir kaynaklarının başında vatandaş bağışlarının geldiğini ifade etti.

En büyük sıkıntılarının kendileri adına vatandaşlardan yardım toplayan sahtekarlar olduğunu kaydeden Güloğlu, "Mehmetçik Vakfı, kurulduğu tarihten bugüne kadar herhangi bir kişi veya kuruluştan yardım istememiştir. Prensibinde makbuzla yardım isteme yoktur. Biz yardımları kabul ediyoruz. Bizim adımıza yardım toplandığı şeklinde genel merkezimize yüzlerce şikayet geliyor. Çeşitli kişi veya kuruluşlar, çeşitli nam altında bizim adımızı kullanarak, 'Mehmetçiklere, şehitlere, gazilere, yardım topluyoruz' deyip para istiyor, kalem, gazete, defter satıyor. Bizim bunlarla uzaktan yakından alakamız yoktur. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız hemen güvenlik güçlerine haber versin. Vakfın böyle yardım toplama felsefesi yoktur." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber