İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu'nun, bu uygulamasına dava açıldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Mayıs 2010 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Manisa Cezaevi'nde kalan bir erkek mahkûmun, erkek sevgilisine gönderdiği mektuptaki, "aşkım", "keşke yanımda olsaydım", "sevgilim" gibi kelimeleri 'Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu'na takıldı. Komisyondaki 'Çetin ...' adlı infaz koruma memuru, diğer mahkûmların ortasında, "Erkek adama yakışır mı, erkek adama aşk ilan ediyorsun" diye çıkışınca bunalıma giren mahkûm kendini asmaya kalkıştı. Gazete Habertürk'ün haberine göre; infaz koruma memuru hakkında açılan davanın dilekçesine Murathan Mungan'ın erkek sevgilisine hitaben yazdığı "Olmasa Mektubun" şiirinden "Bırak bana anlatma imkânsız sevgimizi/ Sevmek birçok şeyi göze almaktır" gibi dizelerinden de örnek verildi.

BÜLENT ERSOY ÖRNEĞİ

Dilekçede, tutuklu ve hükümlülerin mektup, faks ve telgraf gönderme haklarının hangi şekilde kısıtlanacağının yasalarda açıkça yazılı olduğu, cezaevi yönetiminin ahlaki bir inceleme ve değerlendirme yetkisi bulunmadığı, sır saklaması gerektiği vurgulandı. "Cinsel yönelimleri farklı" kişilerin birçok ülkede başbakan, bakan, belediye başkanı olurken İran, Afganistan gibi geliri ve yaşamkalitesi düşük ülkelerde cezalandırıldığına dikkat çekilen dilekçede, Türkiye'de Medeni Kanun'un cinsiyet değiştirmeyi ve cinsiyet değiştirenlerin evlenmesine izin verdiği Bülent Ersoy örneğiyle vurgulandı.

'İMKÂNSIZ SEVGİ'

Dilekçede daha sonra, Murathan Mungan'a da şöyle atıf yapıldı: "Ülkemizin yaşayan en önemli şairlerinden Murathan Mungan eşcinseldir ve bir eşcinsel aşkı dile getirdiği şiiri Yeni Türkü tarafından şarkı yapılmıştır. Şiirin adı 'Olmasa Mektubun'dur. Bu şarkıyı, bu güzel ülkenin geneli, şair Murathan Mungan'ın eşcinsel olduğunu ve bu şarkının sözlerinin de bir eşcinsel aşkı anlattığını bilerek dinler... Çünkü bu ülkenin geneli 'aşk', 'sevgi' ve 'özlem' duygularının ne olduğunu çok iyi bilir. Şarkıda; 'Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi/ Sevmek birçok şeyi göze almaktır...' denir. Mahkûm kendini asmayı göze almıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber