Adalet Bakanı: Avrupa'da maaşlar indiriliyor, biz memur alıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin konferans için geldiği Kırşehir'de, önce yeni adalet sarayı inşaatını gezdi, sonra da Avrupa Birliği'nin Yunanistan'ı kurtarma çabalarını değerlendirdi.

Kültür merkezindeki konferansa milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, eski milletvekili Hacı Turan, AK Parti Kırşehir Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti iktidarı zamanında yapılan hareketlerden ve atılımlardan bahsederek, "Türkiye 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce yaşanan ekonomik krizler ve çalkantılarla zor günler geçirdi. En önemli sorun istikrarsızlık ve güvensizlikti. Bu ülkede koalisyonlar döneminde hep çalkantılar yaşanmıştır. Türkiye 1950'lerde tek partili dönemin sonlarında çok partili döneme geçtiğinde büyük sıçrama yaptı. Biz de cumhuriyet tarihinde yapılan ile AK Parti iktidarında yapılan hizmetleri mukayese edersek, nerdeyse aynı hizmetleri 8 senede yaparak ülkeyi tekrar inşa ettik" dedi.

Türkiye'nin kazanımlarının her zaman tek partili iktidarlar zamanında olduğu hatırlatan Ergin, "Çok partili döneme geçtikten sonra birçok müdahalelerin yaşandığını biliyoruz. Ne kazandıysak milletin idaresi ile seçilen tek başına iktidara gelmiş dönemlerde kazandık" ifadelerini kullandı.

Ekonomik yönden de bize yol göstermeye çalışan Avrupa ülkelerinden çok iyi durumda olduğumuzu da hatırlatan Ergin, "Bakınız hemen yanımızdaki dostumuz Yunanistan, birliği olduğu AB' tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. Ama, 'Kendi himmete muhtaç bir dede kime himmet ede' diyorum. Bakınız, İtalya, Portekiz, İsviçre ve Romanya gibi ülkeler yeni tedbir paketleri açıklıyor. Tedbirleri arasında memur ve işçileri işten çıkarmalar var. Memur maaşlarını indiriyorlar. Emekli maaşlarında da yüzde 25'lik bir indirim uygulamaya koydular. Fakat bizim geldiğimiz noktada şükürler olsun ki hala personel alınları devam ediyor. 2010 yılı içerisinde de 200 bin personel alımı yapılacak" şeklinde konuştu.

Askeri şura ve askeri mahkemelerle ilgili düzenlemelerin de anayasa değişikliği paketinde yer aldığını vurgulayan Ergin, "Anayasa değişikliği paketinin içinde halkın hak, hukuk ve özgürlüklerini arttıran düzenlemeler var. Ama kimi anayasa değişikliği karşıtı insanlar, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili düzenlemelerin siyasallaştırıldığı yönünde eleştiriler yapmakta. Böyle bir şey olması söz konusu değildir. Hükümet halkın daha demokratik ve özgür olması için uğraşmaktadır. Bugün biz burdayız, yarın biz yokuz. 12 Eylül'de çıkan bugünkü geçici 15'nci madde ile 12 Eylül'ü yapanlardan hesap soramıyorduk. Anayasa'da yapılacak olan değişiklikle 12 Eylül'ü yapanlardan hesap soracağız" dedi.

Ergin konferansın ardından eski Milletvekili Hacı Turan'a ait tesislerde ağırlanacak ve daha sonrada Akçakent Kaymakamı A. Ataksan Atasoy'un düğününde nikah şahitliği yapacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber