Türkiye'de ilk kez bir kamu kurumu, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ((ALDAŞ) TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını aldı.

Daha önce TS-EN-ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) sahibi olan ALDAŞ AŞ Türkiye'de sektöründe bu belgeyi almaya hak kazanan ilk firma oldu. Türkiye'de TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasına sahip 18 firma bulunuyor. Bu belgeye sahip diğer firmalar arasında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sabancı Holding, Koç.net ve Türk Telekomünikasyon AŞ gibi büyük kuruluşlar yer alıyor.

Uluslararası standartlarda olan ISO 27001, bilgi sistemini ve yetkili kullanıcıyı yetkisiz erişimlere, bilginin değiştirilmesine ve saldırılara karşı koruyor, koruma sırasında gerekli olan kontroller ve ölçümlerin tespiti, doküman hale getirilmesi ve karşı önlemlerin alınmasını sağlıyor. Bu sertifika sayesinde ALDAŞ AŞ, bilginin kullanılabilirliği ve erişilebilirliği açısından bilgi teknolojileri düzeyinde birçok önemli altyapı değişiklikleri yaparak, bilginin sürekliliğinin sağlanması ve istenilen bilgiye kesintisiz ve hızlı ulaşım imkânı oluşturuldu.

TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını TSE Antalya Bölge Müdürü Kaya Kars, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay'a teslim etti.

Eski ATSO Tesisleri'ndeki Lara Balıkevi'nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan ALDAŞ AŞ Genel Müdür Kıvanç Kuzay, aldıkları belgeyle ilgili şunları söyledi: "Bu sertifika sayesinde herhangi bir bilgisayardan ALDAŞ'ın sistemine girilebilir. Şirketin dokümanları, e-mailleri, raporları ve ihale dokümanlarına, tek bir tıkla ulaşılabiliyor. Buna ulaşmak için sadece internetin olması yeterli oluyor."

Antalya'da bu sertifikayı alan tek kuruluş olduğunu söyleyen TSE Antalya Bölge Müdürü Kaya Kars, ALDAŞ AŞ'nin bu sertifikayı alan ilk kamu kurumunun olduğunu söyledi. Kars, bu sertifikanın bilginin güvenliğini temin etmek için sağlanan bir standart da olduğunu hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber