Vekil imama kadro kul hakkı yemektir

Binlerce onbilerce imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışabilmek için KPSS'ye girmekte ve Başkanlığın açacağı kadroları beklemektedir. Ancak, Diyanet İşleri Başkanlığı 5 yıl önce olduğu gibi yine onların haklarını yemektedir. 5 yıl önce Bakan Mehmet Aydın onların haklarını yemişti, şimdi Bakan Faruk Çelik yiyor. Referanslarla vekil olanlara kadro vermek, vekilliği tercih etmeyen veya torpili olmadığı için vekil olamayan adaylara açık bir haksızlıktır, kul hakkı yemektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKAN FARUK ÇELİK'İN AÇIKLAMASI

Dün memurlar.net'te yer alan haber: Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik TBMM'de yaptığı konuşmada, vekil imamlara kadro verileceğini açıkladı. Konunun ilgili komisyonda tartışıldığını belirten Çelik, "Vekil imamların kadroya alınmasıyla ilgili talepte bulunuldu. 2005 yılından sonra 6 aylık bir süre vekil imamlık yapmış din görevlilerimiz, 6 aylık süre içsinde yapacakları müracaatlar neticesinde böyle bir imkânı yüce Meclisin kabul etmesi hâlinde kavuşacaklar" diye konuştu.

5 YIL ÖNCE NE OLMUŞTU

Diyanet İşleri Başkanlığı 5 yıl önce de vekil olarak çalışan imam hatiplere kadro vermişti. Memurlar.net olarak 5 yıl önce de, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu ve bekleyen adaylara haksızlık yapıldığını belirtmiştik.

İlgili haberler

Yaptığınız İşlem Ne Kadar Doğru? 12 Nisan 2005
Devlet Bakanı Aydın'a Soruyoruz: Ne Sınavı Yaptınız? 12 Nisan 2005
Vekil İmamlara İlişkin Üçüncü Açıklama 13 Nisan 2005

VEKİL İMAM HATİP ALIMI HANGİ KISTASA GÖRE YAPILIYOR?

Vekil imam hatip alımı genel olarak herhangi bir şekilde geçici olarak boşalan (Yurtdışı, Askerlik, bir aydan fazla rapor, v.b) İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım kadroları için yapılmaktadır. Vekil imam hatip alımı yapılırken mülakat türünden bir sınav yapılmakta ve kim müftüye yakın ise o alınmaktadır.

ONBİNLERCE ADAY KPSS İLE MEMUR OLMAYI BEKLİYOR

İmam hatip lisesi ile ilahiyattan mezun olan onbinlerce aday, Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak için beklemektedir. Binlerce aday, güvencesiz ve geçici olduğu için vekil imamlığa başvurmayı seçmemiş olabilirler. Veya bu adaylar, başvurmalarına rağmen referansları olmadığı için vekil olamamış olabilirler. Ancak her iki gerekçe de, bu adaylara haksızlık yapılmasını gerektirmez. Bu kişilerin haklarını yemek kimsenin harcı olmamalıdır.

5 yıl önce Sayın Mehmet Aydın bu kişilerin haklarını yemişti, şimdi esi Sayın Faruk Çelik... Değişen bir şey bulunmamaktadır.

* Bir kişi dahi olsa, kimsenin hakkı yenmemelidir.

* Bir görevin vekaleten gördürülmesi kimseye kadroya atanma hakkı vermez.

* Kadroya atanma gibi bir imkan oluşturulacak ise bu hak herkese tanınmalıdır. Alinin veya Velinin referansı ile geçici bir göreve atanmış olanlara öncelik vermek, kim ne derse desin hak yemektir.

* Bu hakkın takibi, bu dünyada yapılamazsa bile ahirette mutlaka yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber