Yazıcıoğlu'nun faturası da Ankara Emniyet Müdürü'ne çıktı!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Temmuz 2010 09:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şebnem HOŞGÖR / VATAN ANKARA

İhaleye fesat karıştırma ve çeteye yardım suçlarından cezaevi yolu görünen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'e bir şok da İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık müfettişlerinin, BBP liderinin helikopter kazasıyla ilgili hazırladığı raporda, Kayseri Valisi'nin yaptığı ?Yazıcıoğlu yaralı kurtuldu' açıklamasını Özdemir'in yaptırdığı iddia edildi.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği 2009 yerel seçimleri öncesi 25 Mart'ta yaşanan helikopter kazasına ilişkin İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen araştırma sonucu hazırlanan raporda, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'e ağır suçlamalar yöneltildi. Edinilen bilgiye göre Mülkiye Başmüfettişlerince hazırlanan raporda, alayla ilgili yapılan görüşmeler neticesinde, ?Yazıcıoğlu'nun yaralı kurtulduğu? bilgisinin 25 Mart saat 17.00'de dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Özdemir tarafından Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye verildiği yer aldı.

?Özdemir baskıyla yazdırdı'

Bilici'nin bilginin kesin olup olmadığını sorduğu ve kendisine bu bilginin kesin olduğunun belirtildiği ifade edilen raporda, olayın açığa çıkmasının ardından Emniyet Müdürü Özdemir'in bu bilgiyi Kayseri Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Orhan Dinç'ten sözlü olarak aldığını, Dinç'in de yine bilgiyi şifahi olarak K. Maraş istihbarat şube müdürlüğünden alıp kendisine ilettiğini öne sürdüğü kaydedildi. Raporda, Özdemir'in ısrarlı biçimde doğruluğunu savunduğu istihbaratı ?yazılı? hale getirmek için İstihbarat Şube Müdürü Dinç'e ?baskı? uyguladığı belirtildi.

?Aramaktan vazgeçtiler'

Bu yanıltıcı haber nedeniyle, daha sonra enkazın yerini bulan köylülerin, 25 Mart günü arama çalışmalarına katılma girişiminden vazgeçtiklerini ifade ettiklerini, aynı nedenle AKUT'un bölgeye en yakın Gaziantep ekibine verdiği yola çıkma talimatını durdurduğu, Yazıcıoğlu'nun yakınlarının ve kendisine gönül bağı olan halk kitlelerinin derin bir duygusal travma yaşadıkları kaydedilen raporda, ?Bu birkaç saatlik gecikmenin sürecin 3 gün uzamasına, toplumun devlete olan güvenini olumsuz etkileyebilecek ölçüde genel bir huzursuzluğa neden olduğu? kanaatine varıldığı vurgulandı.

Disiplin soruşturması

Gerçeğe aykırı bilgiyi kamuoyuna duyuran Vali Bilici ve gerçeğe aykırı bilgiyi teyit eden K. Maraş İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında da ön inceleme yapılması talep edilen raporda, Orhan Özdemir hakkında disiplin soruşturması açılması da istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber