Türkiye Cumhuriyet Bayramı'nı böyle kutladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2010 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümü yurt genelinde törenlerle kutlanıyor.

TOKAT

Tokat'ta törenler, sağanak nedeniyle ertelendi.

Cumhuriyet Meydanı çevresinde sabah saatlerinde, askerler ve öğrenciler toplandı. Törenin başlamasına kısa bir süre kala etkisini gösteren sağanak nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşadı.

Bazı öğrenciler kapalı mekanlara giderken bazıları şemsiye, kazak ve afişlerle yağıştan korunmaya çalıştı. Törenin ertelenmesi üzerine öğrenciler, otobüslerle okullarına geri döndü.

Törene katılan askerlerin de yağış nedeniyle ıslandıkları gözlendi.

Yağmur nedeniyle ertelenen törenlerin bir bölümü Hüseyin Akbaş Spor Salonunda yapıldı.

TEKİRDAĞ

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yılı Tekirdağ'da törenlerle kutlandı.

Törenler, Valilik Makamında Vali Zübeyir Kemelek, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Adem Dalgıç'la birlikte protokole mensup kişilerin tebriklerini kabul etmesiyle başladı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İsmet İnönü Spor Salonu'nda düzenlenen törende, Vali Kemelek, Tuğgeneral Küçük, Belediye Başkanı Dalgıç, törene katılan öğrencilerin askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kemelek, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Cumhuriyetin 87. yılının coşku ve heyecanla kutlandığını bildirdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından ''Cumhuriyet'' konulu şiirler okundu.

Şiirlerin okunmasının ardından ''Cumhuriyet'' konulu resim, afiş, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alanlara ödülleri Kemelek, Küçük ve Dalgıç tarafından verildi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından tören resmi geçitle sona erdi.

ERZURUM

Vali Öztürk, Erzurum Hastaneler Caddesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılım olduğunu bildirdi.

Cumhuriyet'in, milletin bağımsızlık ve hürriyetlerinden asla taviz veremeyeceğinin ifadesi olduğunu belirten Öztürk, ''Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlığının göstergesi, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır'' dedi.

Milli mücadele Erzurum'un çok önemli bir kongreye ev sahipliği yaptığını da belirten Öztürk, bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen Erzurum Kongresi'nde ülkenin kaderini derinden etkileyen önemli kararların alındığın kaydetti.

ADANA

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki tören, Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz'ın halkı selamlamasıyla başladı.

Atış, konuşmasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 87 yıldır büyük coşku içerisinde kutladıklarını belirterek, Atatürk'ün en büyük eserinin Cumhuriyet olduğunu ifade etti.

Atış, şunları kaydetti:

''Ne mutlu Cumhuriyet rejiminde yaşayanlara. Ancak bizim Cumhuriyetimiz gerçek Cumhuriyettir. Yani laik, sosyal, demokratik ve hukuk devletindeki bir cumhuriyettir. Herhangi bir cumhuriyet değildir. Sizler ve bizler bu cumhuriyeti ömür boyu yani dünya durdukça korumak için yemin etmedik mi? Cumhuriyeti geliştirerek korumak için bayramlar bir yemindir. Her tören bir yemindir. Özellikle gençler için. Gençler, arkadaşınızın elini tutun ve onun yüreğinin sesini dinleyin. Birbirinizin sesini duyuyor musunuz? İşte o ses Türk Milleti'nin, kardeşliğimizin sesidir. O sesi duymaya devam edin. O ses Diyarbakır'ın, Bingöl'ün, Ağrı'nın, Edirne'nin, İzmir'in sesidir. O sesi her zaman duyun, duymadığımız zaman ölmüş olduğunuzu bilin. O ses şehitlerimizin, gazilerimizin sesidir. Duyduğunuz o ses ezanımızın, Türk Milleti'nin, Atatürk'ün sesidir. Ne Mutlu Türk'üm diyene.''

Öğrencilerin şiir okuması ve çeşitli gösterilerle devam eden kutlamalar, resmi geçit töreniyle sona erdi.

Bu arada, izinsiz gösterilerin çoğunlukla yapıldığı, yoğun göç alan mahallelerdeki yaklaşık 2 bin çocuk, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından tören alanına getirildi.

''Sevgiye Uzanan Eller Projesi'' kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce çocuklara üzerinde ay yıldız bulunan şapka ve tişört dağıtıldı.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Atış, tören sonunda gazetecilerin ''olayların yoğun olduğu bölgelerdeki çocuklar'' ile ilgili sorusu üzerine, ''Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün buralarda uyguladığı projeler sayesinde çocuklarımızı törende gördünüz. Bu çocuklar Cumhuriyet'in ilkelerine, vatanına, milletine bağlı çocuklar olarak yetişiyorlar. Onlar ilerde başarılı olacaklar. Proje kapsamında olayların yoğun olduğunu düşündüğümüz mahallelerde çocukların olaylara katılan oranı yüzde 82 düştü. Çocuklarına sahip çıkan annelere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Atış, gazetecilerin ''okula başörtüsü ile girilmesi'' ile ilgili sorusuna ise ''Okul müdürlerimiz çocuklara yönetmelik gereği davranmaktadır, davranacaktır'' dedi.

İZMİR

Tören kapsamında İzmir Valisi Cahit Kıraç, valilikte tebrikleri kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programına katılan Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile tören aracına binerek, katılımcıların bayramlarını kutladı.

Törende, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı Çocuk Balesi ve Korosu gösteri sundu. Soğuk havada gömlek ve atlet giyerek gösteri sergileyen çocukların, üşüdükleri görüldü.

Törende konuşan Kıraç, Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandırarak, bu zaferi Cumhuriyetle taçlandırdığını söyledi. Kıraç, Cumhuriyet'in kurucusu büyük önder Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle andıklarını belirtti.

Atatürk'ün Türk milletine sunduğu en önemli kazanımın Cumhuriyet rejimi olduğunu, Cumhuriyet'in temel düşüncesinin Türk insanını, tüm kurum ve kurallarıyla modern bir yönetime, hak ettiği ileri yaşam düzeyine kavuşturmak olduğunu vurgulayan Kıraç, ''Cumhuriyet'in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde Türkiye, eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir'' dedi.

Cumhuriyet kurulduğu zaman 12.5 milyon olan nüfusun bugün 72.5 milyona, 565 milyon dolar olan milli gelirin 729 milyar dolara, 45 dolar olan kişi başına düşen milli gelirin 9-10 bin dolara, 51 milyon dolar olan ihracatın 132 milyar dolara yükseldiği bildiren Kıraç, Cumhuriyet'in 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'nin bu hedefine doğru kararlılıkla ilerlediğini ifade etti.

Kıraç, Türkiye'nin gelişmesiyle birlikte İzmir'in de büyük bir gelişme ve ilerleme kaydettiğini, kentin Türkiye'nin siyasi dinamizmi, ekonomik gücü ve kültürel çoğulculuğu açısından kilit rol oynadığını dile getirdi. Kıraç, İzmir'i yaşam kalitesi yüksek bir dünya kenti yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Dünyanın önde gelen danışmanlık ve araştırma kuruluşlarından biri olan PricewaterhouseCoopers'ın raporuna raporuna göre, İzmir'in dünyanın en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olarak belirlendiğini ve şehirlerin ekonomik olarak ölçeklendiği sıralamada 2020 yılında 114. sırada yer alacağını vurgulayan Kıraç, önümüzdeki yıllarda kentin isminin dünyada daha da çok duyulacağını belirtti.

Vali Kıraç, şunları kaydetti:

''Her şeyin en iyisini hak eden milletimizi mutluluk ve rahat yaşam düzeyine ulaştırmak için özveriyle, yılmadan çalışmalıyız. Daha güzel yarınlarımız için yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyle gelen barışı, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz. Cumhuriyet'in 87. yıl dönümü coşkusuyla kutladığımız bugün, ulusal bağımsızlık ve halk egemenliğine dayanan çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme amacımız doğrultusunda üstümüze düşeni yapmalıyız. Bağımsız, güçlü, çağdaş Türk devletini var eden Cumhuriyet yönetimi, ülkemizin gelecekte de uygar ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin güvencesidir.''

Tören, resmi geçitle sona erdi.

DİYARBAKIR

Valilik önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır'ın tarih boyunca barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin temsilcisi olmuş, içinden yüzlerce kültür, bilim ve devlet adamını yetiştirmiş, azizlerin, peygamberlerin, sahabelerin, kralların ve güzel insanların yaşadığı muhterem bir kent olduğunu söyledi.

Toprak, dayatılan esaret, küçülme, dağılma senaryolarının yüksek bir irade ile reddedilerek, dünyada hiç bir milletin başaramayacağı büyük gayret ve fedakarlık sonucu Cumhuriyetin milletin azim ve inancıyla destansı bir mücadele sonucunda kurulduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun aynı zamanda umutsuzluk ve yılgınlık içinde hareketsiz kalmış bir millet varlığından, nasıl bir mücadele yöntemi ile sonuca ulaşılabileceğinin eşi bulunmaz bir örneği olduğunu dile getiren Toprak, şöyle devam etti:

''Ülkemizin üzerinde bulunduğu coğrafya, politik, stratejik ve ekonomik bir cazibe merkezi olup, her devir ve zamanda yaşanılması için ağır bedeller ödemek zorunda bırakılmış ve milletimiz bu bedeli fazlasıyla canı pahasına ödemiştir. Bu nedenledir ki, binlerce yıldır bu topraklar üzerinde, kader birliği yaparak aynı bayrak altında, aynı vatan üzerinde yaşayan insanlarımız arasında, birileri boş durmayarak, oyun üstüne oyun oynayıp, milletimizi birbirine düşürme gayreti içerisine girmiştir. Ancak tek yürek olmuş milletimizin her bir ferdinin sayesinde, tüm yanlış emeller boşa çıkartılmıştır. Bundan sonrada asla ve asla milletimizin her bir ferdinin huzurunu, sükununu, birliğini ve beraberliğini kimse bozamayacak ve aramıza hiç bir şey giremeyecektir.''

Toprak, birilerinin Diyarbakır'da sevgi yerine nefret, kardeşlik yerine ayrılığın hakim olmasını isteğini belirterek, şunları kaydetti:

''İş arayan işsiz, aş arayan aşsız, yol arayan yolsuz, huzur arayan huzursuz, refah arayan yoksul, su bekleyen topraklar susuz kalsın istiyorlar. Benim aziz ve sevgili Diyarbakırlı kardeşim, vatandaşım, hiçbir şekilde korkuya kapılma, endişe etme. Üzerine atılmak istenen bu kara örtüyü yırtıp atacak seni sevgiyle sarıp büyütecek ve koruyacak hemşehrilerin ve senin için var olan devletin, buna asla fırsat vermeyecektir. Seni, kalbimizdeki ve yüreğimizdeki sevgi ve hoşgörünün engin derinliğinde koruyup yaşatacağız. Diyarbakır, geçmişindeki kadar mutlu ve sevgi dolu bir şehir olacaktır. Diyarbakır insanının temiz, sevgi dolu yüreğine hüzün, umutsuzluk ve hatta korkuyu layık görenlere, tehditler savuranlara şüphe yok ki Diyarbakırlılar da en net cevabı veriyor ve bundan sonrada hiçbir kimsenin endişesi olmasın ki vermeye devam edecektir. Geleceğimizin ümidi, pırıl pırıl gençlerimiz ve cumhuriyetimizi ayakta tutan yegane kuvvet millet iradesi, bu güzel şehre reva görülmek istenen tabloyu ibretle izleyip, sorumluları vicdanlarında mahkum edecektir.''

BAYDEMİR'E HEDİYE

Törende protokolün oturduğu platforma gelen bir gazi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e Türk bayrağı desenli kravat, törenden sonra da bir öğrenci Vali Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ile Baydemir'e birer Türk Bayrağı armağan etti.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

ÇANAKKALE

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Altı Topluluğu üyeleri, Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümünü denizde kutladı.

Kordon boyunda toplanan topluluk üyeleri, buradan denize girdi. Denizin içinde Türk bayrağı ile topluluğun flamasını açan üyeler, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Öğrencilere, vatandaşlar da karadan destek verdi.

Topluluk Başkanı Barış Özalp, Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümünü farklı bir açıdan kutlamak için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir günün yaşandığını ifade eden Özalp, bu kadar önemli bir güne özel topluluk üyeleriyle soğuk havaya rağmen denizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaptıklarını kaydetti.

Topluluk üyeleri, kutlamanın ardından Türk bayrağını topladıktan sonra denizden çıktı.

ERZİNCAN

Erzincan'ın Kemah ilçesinde, Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, dağcılar tarafından, Kemah Kalesi'ne dev Türk bayrağını astı.

Kemah İlçe Belediyesi tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilçenin en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Kemah Kalesi'ne Üzümlüspor Kulübü Dağcılık ekibi tarafından Türk bayrağı asıldı.

Yaklaşık 8 bin metrekarelik alana ve 80 metrelik yüksekliğe sahip Kemah Kalesi'ne asılan Türk bayrağı asmak için 6 dağcı, 6 metre genişliğinde, 9 metre boyunda olan Türk bayrağını, omuzlarında taşıyarak kaleye çıkardı.

Kalenin zirvesine gelen dağcılar, yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından Türk bayrağını kalenin surlarına astılar.

İlçe Kaymakamı Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal da kaleye gelerek, bayrak asma çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan etkinliğin hem spor açısından hem de Cumhuriyet'in ilanının 87. yılının kutlanması açısından çok önemli olduğunu belirten Dağcılar, bayrağı asarken çivi kullandıklarını ve kayanın elverişli olmaması nedeniyle zorlandıklarını ifade etti.

Kemah Belediye Başkanı Şanal da Cumhuriyet'in 87. yılının Kemah'ta coşku içerisinde kutlandığını belirterek; çocuklarla, halkla el ele Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıklarını söyledi.

Kemah Kaymakamı Çiçek, ''Kurtuluş mücadelesinin ardından kazanılan bağımsızlığımızı taçlandıran Cumhuriyetimiz, birlik ve beraberliğimizin en önemli teminatıdır'' dedi.

SAMSUN

Sahil Yolu'nda yapılması planlanan Cumhuriyet Bayramı törenleri, yağış nedeniyle Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapıldı.

Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet'in 87. yılını kutlamanın coşku ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. Cumhuriyet'in, Türk milletine bırakılmış en büyük miras olduğunu ifade eden Aksoy, ''Çağdaşlaşma yolunda büyük mesafeler kat eden Türk milletinin tüm bireyleri, adı Cumhuriyet olan bu erdemli rejimi Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlattığı yolda sonsuza kadar yaşatacaktır.'' dedi.

RİZE

Rize Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Hacımüftüoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük hedeflere her zamankinden daha yakın olduğunu belirterek, ''Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde, olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 87 yıl önce 1. Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşı'ndan harap vaziyette çıktığını ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Ancak Türkiye bugün güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalı demokratik rejimi, dinamik nüfusu, kuvvetli ordusu ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışı ile saygın ve güçlü bir ülke haline gelmiştir'' diye konuştu.

BAYBURT

Bayburt Cumhuriyet Caddesi'ndeki kutlama törenine, Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, diğer ilgililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Al, Cumhuriyet'in, çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın ve yeniden doğuşun tarihi olduğunu dile getirerek, ''Cumhuriyet, vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Cumhuriyet, bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır'' diye konuştu.

ARTVİN

Artvin Valiliği önündeki kutlamalara, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Nasif, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Yemlihalıoğlu, ''Bu en büyük bayramımızda geçmişimizle gurur duyuyor ve yarınlarımıza güvenle bakıyoruz'' dedi.

Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçenleri şükranla anan Yemlihalıoğlu, ''Bu anlamlı günde ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyete, insanların övgüsünü ve sevgisini kazanan Büyük Önder Atatürk'e, bağımsız bir vatana ve ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi milletçe sonsuz minnet ve şükranla anıyoruz'' diye konuştu.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Yenişehir Stadyumu'nda düzenlenen törene ise Vali Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Albay Sadettin Yılmaz, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Salihoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet rejimi ile birlikte çağdaş ve modern bir ülke kurmayı amaçladığını belirterek, ''Yeni alfabenin kabulü, eğitim birliği, kadın hakları gibi toplumun tümünü ilgilendiren yenilikler, bizzat Atatürk tarafından yürütülmüş ve günü gününe izlenmiştir. Gerekli gördüğü zaman eline tebeşiri almış, kara tahtanın başına geçmiş, ülkenin her tarafını dolaşarak çiftçiyi, üreticiyi aydınlatmış, yeni oluşmaya başlayan sanayicilere moral vermiştir'' dedi.

HAKKARİ

Hakkari Şehir Stadyumu'ndaki törende, Vali Muammer Türker, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse ile Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, askerlerin, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Vali Muammer Türker, Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, ''Kurtuluş Savaşı ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, bu milletin gerektiğinde doğulusu, batılısı, yaşlısı, genci, kadını, erkeği, Kürt'ü ve Türk'ü ile bir araya geldiğinde, nasıl bir destan yazabileceğini bütün dünyaya göstermektedir'' dedi.

AYDIN

İstasyon Meydanı'ndaki törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Cumhuriyet'in, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilemeyeceğinin bir kanıtı, Türk milletinin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma karalılığının göstergesi olduğunu belirtti.

Vali Coş, ''Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Milletimiz ne mutlu ki Cumhuriyetimizi demokrasiyle de taçlandırarak çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler almıştır'' diye konuştu.

YALOVA

Yalova'daki kutlamalar hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.

Törene, Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Dr. Levent Erkek ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce katıldı.

Vali Şahin, 29 Ekim'in, Türkiye'nin en büyük günü olduğunu ifade ederek, herkesin bayramını kutladı.

Şahin, ''Şehitlerimize, gazilerimize ve devletimizi kuranlara şükranlarımızı sunuyoruz. Birliğimizi, saadetimizi çekemeyen hain güçler, berrak gönlümüzü bozmak için uğraşıyorlar. Sevgili gençler, bu toplum, bu millet cumhuriyeti layıkıyla özümsemiştir, benimsemiştir. Bundan hiçbir şekilde dönüş yoktur. Demokrasiyle içi taçlanmayan cumhuriyetin içi boş demektir'' diye konuştu.

Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili İnce, tören sonrası gazetecilerin, Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenen resepsiyonu hatırlatması üzerine, ''Resepsiyona katılmıyorum. Sabah Yalova'da seçim bölgemde törenlere katıldım. Akşam da Bozüyük ilçe örgütünün yemeği var, oraya katılacağım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber