THD, ulaşım zamlarının iptali için mahkemeye başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2011 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Hakları Derneği (THD), Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

THD üyesi yaklaşık 20 kişi Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne geldi. THD Genel Başkanı Turhan Çakar, zam kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile EGO Genel Müdürlüğü'ne dava açtı. Dışarıda bekleyen dernek üyeleri ise, 'Ulaşımda zam şampiyonu Gökçek', 'Ulaşımda soyguna artık son', 'Gökçek öğrenciler seni asla unutmayacak' dövizleri açarak tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çakar, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin yeni yılda uygulanmak üzere şehir merkezinde hizmet veren toplu taşıma araçlarına zam yaptığını hatırlattı. Yapılan zam oranlarının 'asgari ücret'e yapılan maaş artış oranından daha fazla olduğunu öne süren Çakar, belediyenin yeni yıl armağanı 'zam' olarak Ankaralıların ulaşımına yansıtıldığını söyledi. Dernek olarak daha önceki yıllarda yapılan zamlarla ilgili iki davanın sürdüğünü belirten Çakar, Türkiye'nin en pahalı ulaşımının Ankara'da olduğunu savundu.

Ulaşımda indirim istediklerini ifade eden Çakar, "Artık yeter diyoruz. 'Gökçek elini cebimizden çek' diyoruz. Başkent Ankara'nın ulaşımda zam şampiyonu ve en pahalı kent olmasını yakıştırmıyor ve kabul etmiyoruz. 'Ulaşımda soyguna artık son' diyoruz." dedi.

Zamların uygulanması halinde idari işlemin hukuka aykırı olacağını kaydeden Çakar, zam kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için mahkemeye dava açtıklarını söyledi.

Toplu taşım araçları kullanan tüketicilere seslenen Çakar, vatandaşlardan ulaşım biletlerini saklamalarını veya derneğe teslim etmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber