Doktorlardan ÖSYM önünde oturma eylemi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ocak 2011 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TIPTA Uzmanlık Eğitimi'ne Giriş Sınavı'na (TUS) giren ve soru kitapçıklarında ÖSYM'nin 9 soruda yanlış yaptığını iddia eden ve buna rağmen tercih sürecinin başlatılmasına tepki gösteren bir grup doktor, ÖSYM önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

ÖSYM önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, ellerinde, ?Baba beni TIP'a gönderme', ?Başbakanım duy sesimizi', ?Ölçemiyor, Seçemiyor, Yerleştiremiyor', ?Cumhurbaşkanım lütfen duy sesimizi' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını Dr. Mehmet Caner Gülten yaptı. Dr. Gülten, 12 Aralık 2010 tarihinde yapılan ve TUS Bilim Sınavı'nda sorulan 4 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle ÖSYM tarafından iptal edilmesinin ardından, 5 sorunun daha yanlış olduğu iddiasıyla toplam 9 sorunun yanlışlığı ile ilgili dava açıldığını hatırlattı. Hatalı sorular olmasına ve dava sürecine karşılık ÖSYM'nin gerekli incelemeleri yapmayarak tercih sürecini başlatmasına tepki gösterdiklerini belirten Dr. Gülten, sözlerini şöyle sürdürdü:

?ÖSYM sınav sonuçlarımızı yanlış okudu. Burada bulunan ve bulunamayan birçok arkadaşımızın sonuçları beklediklerinden düşük geldi. Ayrıca sınavda sorulan sorulardan, bizim tespit ettiğimiz ve hatalı olduğunu düşündüğümüz dokuz sorudan sadece 4'ü hakkında açıklama yapıldı. Diğer sorular ise başarılı öğrencilerin verdiği cevaplar doğrultusunda ÖSYM tarafından yapılan incelemede hatasız bulundu. Bu konuda ÖSYM'ye yaptığımız itirazlara bir karşılık alamadık. ÖSYM itirazlarımıza rağmen ısrarla cevap anahtarlarımızı tekrar değerlendirmekten kaçıyor.

ÖSYM tekrar değerlendirmek ve bize kulak vermek yerine bugün sınav için tercih sürecini başlattığını duyurdu. Biz bugün ÖSYM'nin girdiğimiz bu sınavda yaptığı haksız ve yanlış uygulaması yüzünden mağdur olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bugün burada bu haksız uygulamaya dur demek için, tepkimizi göstermek için, ÖSYM'ye ve kamuoyuna sesimizi duyurmak için toplandık. İsteğimiz sınav için harcadığımız emeğin yenmemesidir. ÖSYM Türkiye'nin en güvenilir kurumu olmak zorundadır. Ve biz de ÖSYM'ye güvenmek istiyoruz. İsteğimiz ÖSYM'nin sınav sonuçlarını tekrar değerlendirmesi. Soruları tekrar gözden geçirmesidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber