Bakan Atalay'dan polislere 'engellilere yönelik güvenlik hizmetleri' genelgesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2011 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin engellilere karşı güler yüzlü davranmasını ve öncelik vermesini istedi.

Türkiye'de ulusal ve uluslararası verilere göre yaklaşık 8 milyon engelli vatandaş bulunduğunu kaydeden Atalay, güvenlik hizmeti sunulurken bu kişilerin ve yakınlarının içinde bulunduğu şartların gözönüne alınması gerektiğini söyledi. Engellilere kamu hizmetlerinde gerekli özen ve önemin gösterilmesinin modern bir anlayış olduğuna dikkat çeken Bakan Atalay, "Polis tarafından günlük hayatın akışı içinde yerine getirilen durdurma, kimlik sorma ve önleme araması uygulamaları, yol kontrolu ve kolluk işlemleri sırasında, engelli kişilerin psikolojik açıdan olumsuz etkilememesi önem taşımaktadır. Bu işlemler sırasında engelli kişilerle güler yüzlü ve iletişime açık bir yaklaşım sergilenecektir. Özellikle engelli çocuklara ilişkin ailelerinin yönlendirme ve bilgilendirmelerine uyulacaktır." dedi.

İçişleri Bakanı, 81 il valiliğine ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği "Engellilere Yönelik Güvenlik Hizmetleri" genelgesinde, güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde engellilerin içinde bulunduğu şartların dikkate alınmasını istedi. Toplum destekli polislik hizmetleri kapsamında fiziki çevreden kaynaklanan ve engellilerin hayatını zorlaştıran olumsuzluklar tespit edildiğinde giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmesini öneren Bakan Beşir Atalay, "engelli" dışında ayrımcılık ve aşağılama içeren tabir ve kavramlardan özenle kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Bakan Atalay, sürücü belgesi veya pasaport almak, araç tescil işlemi yaptırmak, parmak izi vermek gibi idari işlemler sebebiyel polis birimlerine giden engelli vatandaşlara öncelik tanınmasını, işlemlerin gecikmeksizin sonuçlandırılmasını istedi. Atalay, "Duyarlı bir trafik hizmeti verilmesi, engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmaktadır. Engellilere ayrılmış alanlara diğer kişilerin park etmesine izin verilmeyecek." şeklinde konuştu. Atalay ayrıca polis binalarının giriş çıkışlarıyla tuvaletlerinde de engellilere uygun fiziki şartların sağlanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber