PTT çalışanları, işten çıkarılma ve iş yoğunluğunu protesto etti/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2011 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT çalışanları, işten çıkartılmaları ve iş yoğunluğunu protesto etti. Haber-Sen'in organize ettiği protesto eylemi Zeytinburnu'nda bulunan Posta İşleme ve Dağıtım Başmüdürlüğü önünde gerçekleşti. Yaklaşık 200 postacının katıldığı eylemde, "İşten atılanlar geri alınsın, PTT'ye kadrolu iş güvenceli personel alınsın!" taleplerinde bulunuldu.

Posta çantalarını kısa bir süre bırakan postacılar, iş yoğunluğunu nedeniyle çok çalıştıklarını ve taşeron olarak çalışan arkadaşlarının işten çıkarıldığını ileri sürerek eylem yaptı. Zeytinburnu'ndaki Posta İşleme ve Dağıtım Başmüdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Haber-Sen'in düzenlediği protesto eyleminde , 'Cumartesi günü çalışmak istemiyoruz,' 'Zafer direnen emekçinin olacak' şeklinde slogan attı.

Haber-Sen 9 Nolu Şube Başkanı Cemalettin Yüksel, yaptığı basın açıklamasında, PTT çalışanlarının artan iş yükü altında ezildiğini belirtti. PTT yönetiminin son olarak asgari ücretle çalışan taşeron posta çalışanlarını işten çıkartarak hukuksuzluk yaptığını ifade eden Yüksel, "İşten çıkartılan posta emekçilerinin yapmış oldukları işleri de fazla iş yükü altında kıvranan mevcut posta emekçilerine yüklenmiştir. Bizler posta emekçileri olarak PTT yönetimini kınıyoruz." dedi. "Geciken postalardan, postacıların iş yükünü sürekli arttıran PTT yönetimi sorumludur." diyen Yüksel, "İşten atılmalar durdurulsun, Atılanlar geri alınsın. PTT'ye kadrolu ve iş güvenceli personel alınsın." diye konuştu. Yüksel, postacıların taleplerinin dikkate alınmaması durumunda postaların dağıtılmayacağını ve greve gidileceğini aktardı.

Bu arada postacılar arasında bulunan bir kişi tulum çalarak PTT çalışanlarına destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber