Şişli'de liseyi su bastı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 11:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Patlayan su borusu yüzünden Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin istinat duvarı çöktü, kazan dairesini su bastı. Duvarın çökmesi sırasında öğrencilerin derste olması olası bir faciayı önledi.

İstanbul Şişli'de Mecidiyeköy istikametine gidecekler için yapılan yanyol çalışması sırasında bir sondaj makinesi, ana su borusunu patlattı.

Sıracevizler, Bomonti ve Okmeydanı'na dağıtım yapılan ana borunun patlaması sonucu tazyikle dışarı çıkan şebeke suyu, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yol tarafındaki istinat duvarının çökmesine neden oldu.

Duvarın çökmesi sırasında öğrencilerin derste olması olası bir faciayı önlerken, okulun kazan dairesi su içinde kaldı. Su baskınında okulun elektrikleri de kesildi. Okulun bahçesi de su altında kalınca öğrenciler banklar üzerinde yürüyerek sokağa çıkmaya çalıştı.

Olay yerine çağrılan İSKİ ekipleri, patlayan boruya giden su şebekesini keserek taşkını engelledi.

Öğrenciler, yaşadıklarını anlattı: "İnkılap dersindeydik, şiddetli bir patlama sesi duyduk. Hocamız panikledi, hepimiz cam kenarına yığıldık. Camdan baktığımızda iş makinesinin su borusunu patlattığını gördük. O sırada okul duvarı yıkıldı ve hepimiz dışarı çıktık"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber