TCDD biletlere zam yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 13:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TCDD Genel Müdürlüğü, yolcu ve yük taşıma ücretlerine zam yaparken, yüksek hızlı tren taşıma ücretlerinde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

TCDD Genel Müdürlüğü, yolcu ve yük taşıma ücretlerine ortalama yüzde 7 oranında zam yaptı.

TCDD Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan habere göre, trenlerdeki zamlı tarifeler 15 Ocak 2011'den itibaren uygulanmaya başlanacak. Bölgesel yolcu trenlerinin bir kısmında da indirime gidildi.

İŞTE TCDD'DEN YAPILAN AÇIKLAMA;

YÜKSEK HIZLI TRENLERE YENİ YILDA ZAM YOK

-Bazı Bölgesel Trenlerde İndirim?

-Bazı Anahat Yolcu ve Bölgesel Trenlerinde Zorunlu Ücret Ayarlaması?

Ankara - Eskişehir arasında 13 Mart 2009 tarihinde hizmete giren ve bugüne kadar 2 milyon 850 bin yolcu taşıyan yüksek hızlı trenler, yeni yılda da aynı fiyata yolcu taşıyacak.

Artan yolcu talebiyle Ankara-Eskişehir arasında saat başı seferlerine başlayan, her yaştan ve her kesimden taşıdığı yolcularla kentlerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesini sağlayan yüksek hızlı trenlerin ücret tarifesinde yeni yılda her hangi bir değişikliğe gidilmedi. Bunun yanında, Bölgesel yolcu trenlerinin bir kısmında da indirime gidildi.

Ancak, 15 Kasım 2008 tarihinden bugüne kadar her hangi bir ücret artışı yapılmayan anahat ve bölgesel trenlerde; girdi fiyatlarında meydana gelen artışlar nedeniyle zorunlu olarak, 15.01.2011 tarihinden itibaren ortalama %7 oranında ücret ayarlaması yapılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber