Gelir Vergisi reformu seçim sonrasına kaldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Şimşek, Gelir Vergisi'ni basitleştirmek, Türkiye'de daha modern bir çerçevede uygulamak üzere çalışmaları bulunduğunu belirterek, 'Fakat seçim nedeniyle muhtemelen bu dönemde gündeme gelmeyecek.

Ama bundan sonraki dönemde Gelir Vergisi Reformu'nu inşallah Meclisimize taşıyıp uygulamaya koyma imkanımız olacak. Reform üzerine çalışmalar vardı. Önümüzdeki dönemde onları devam ettireceğiz'' dedi. Türk çimento sektörünün 100. yılı dolayısıyla Yapı Ürünleri Üretici Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Şimşek 2010'da ilk defa hem hedeflerin çok ötesinde bir bütçe dengesi tutturduklarını hem de ülkenin bir çok ihtiyacını karşılayacak ekstra imkan sağladıklarını belirterek, 'Onun için hiç bir sorunu 2011'e bırakmadık, çok şanslı bir Maliye Bakanıyım herhalde...'' diye konuştu.

EN BÜYÜK RİSK ENERJİ

DÜNYA enerji fiyatlarının yükselmesinin Türkiye'nin global anlamda karşı karşıya olduğu en büyük risk olduğunu belirten Şimşek, birçok komşu ülkeye göre Türkiye'nin, enerji verimliliği ve maliyetlerde arzuladıkları noktada olmadığını, ancak bu konuda büyük çaba içerisinde olduklarını anlattı. Şimşek şöyle devam etti: Son birkaç çeyrektir Türkiye ekonomisine bakın; Türkiye'nin dünya ile olan dengesi bu kadar büyük bir açık içinde olmasaydı inanın Türkiye'nin büyümesi Çin'in çok üstünde olurdu. Çünkü net ihracatın büyümeye etkisi eksi... Yani bu nötr olsa Türkiye 2010'da yüzde 10'lardan çok daha hızlı büyümüş olurdu. Fakat bu aşılamaz bir konu değil.

Yıldırım ve Eroğlu para iade etti

2010'DA birçok icracı bakanlığın, sonradan verilen ekstra imkanların tamamını kullanamadığını vurgulayan Şimşek, 'Herhade bu bir ilktir. Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu ilk defa paranın bir kısmını bize iade etmek zorunda kaldı. 2009 yılı sonunda Meclisimiz bütçeyi kabul etti. Biz orada 50 milyar liralık açık öngörüyorduk, milli gelire oran olarak da yaklaşık yüzde 4,9 oranında bir açık öngörüyorduk. Fakat ekim ayı itibariyle baktık ve açığın çok altında kalacağız, imkanlarımız beklenenin ötesinde bereketli bir yıl, imkanlarımız çok' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber